Vágólapra másolva!
A listavezető, címvédő Debrecen a második helyen álló MTK-t fogadja a labdarúgó Borsodi Liga 24. fordulójában. A két csapat őszi találkozóján 1-0-ra a fővárosiak győztek.

Forrás: [origo] Rangadót játszik egymással a Loki és az MTK

A debrecenieknél több játékos is sérüléssel, betegséggel bajlódik - nem beszélve arról, hogy Leandro és Bernáth sárga lapok miatt kénytelen kihagyni az összecsapást. A góllövőlista első helyén álló szenegáli Ibrahima Sidibe például hörgőgyulladással küszködik, emiatt sem a hétfői, sem a keddi két tréningen nem tudott részt venni. A néhány napos pihenő azonban jót tett a csatárnak, így várhatóan szombaton ott lesz a pályán.

A Loki sérüléssel bajlódó csapatkapitánya, Sándor Tamás azonban kihagyja az MTK elleni meccset. "Gerincproblémával küszködöm, a fájdalom átsugárzik a combomba is, ezért nem tudok a csapat rendelkezésére állni. Tatabánya elleni meccset követően jelentkezett a probléma, ezután kétnapos pihenők után mindig edzésbe álltam, de úgy tűnik, hiba volt, ugyanis még most is fájdalmaim vannak" - nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a középpályás.

Sándor szerint csapattársai győzelemmel zárják majd a meccset: "A debreceni csapatot belülről látva, illetve a pillanatnyi formákat alapul véve, szinte biztos vagyok benne, hogy a szombati bajnokin legyőzzük a nagy rivális MTK együttesét."

A debreceniek eddigi tizenegy hazai meccsükből kilencet megnyertek, ez a legjobb otthoni mérleg a mezőnyben. Az idegenbeli eredmények alapján a fővárosiaknál csak szombati ellenfelük szerepelt jobban vendégként.

Az MTK számára is fontos a meccs, hiszen jelenleg két pont a kék-fehérek hátránya a bajnokkal szemben. Azaz egy cívisvárosban elért sikerrel visszavehetnék a vezetést A hazai sikerrel a Debrecen ötpontos előnyre tehet szert hat fordulóval a vége előtt, így a mérkőzés gyakorlatilag a bajnoki címről is dönthet.