Vágólapra másolva!
A Manchester United elleni BL-negyeddöntő visszavágójára készülő Roma tartalékos felállással is biztosan, 2-0-ra nyert a Catania ellen, amely a saját stadionjának betiltása miatt Leccében fogadta a fővárosiakat. A Roma győzelmével két pontot hozott az Interen, amely a Reggina vendégeként 0-0-ra végzett, igaz, a milánóiaknak ez is bőven belefér, hiszen így is tizennyolc ponttal vezetik a tabellát.

A Romában Totti még a keretbe sem került be, Chivu, Mancini és De Rossi pedig a kispadon kezdett, a csatársorban Tavanónak és Vucinicnek szavazott bizalmat Spalletti mester, és mindketten góllal bizonyították a döntés helyességét. A Catania 2007-ben még nem tudott bajnokit nyerni, a Palermo elleni meccs utáni balhé következményeként betiltották a szicíliaiak stadionját, és azóta két döntetlen mellett ez volt a hetedik vereség.

Az Inter ugyan utcahosszal vezeti a bajnokságot, mégis bombaerős csapattal állt fel a Reggina ellen, amely a kiesés elől menekül, és így nagyon sokat érhet még az az egy pont, amelyet a listavezető ellen szereztek a déliek.

Ellentétes utat jár be a Lazio és a Palermo, a római Sasok nagyon nagy formába lendültek, és a Messina elleni diadallal sorozatban nyolcadszor szerezték meg a három pontot, míg a szicíliaiak utoljára éppen a már emlegetett Catania elleni derbin tudtak nyerni, azóta kilenc meccsen három vereséget és hat remit tudnak felmutatni, ezúttal hazai pályán botlottak a Cagliari ellen, igaz, Biava kiállítása miatt majd egy órát tíz emberrel játszottak.

Bergamóban hárman is szembesültek a piros lappal, az Atalanta végül egy büntetővel kerekedett a Chievo fölé, a veronaiak szintén 11 méterről egyenlíthettek volna a hajrában, de Calderoni kivédte Obinna próbálkozását. A forduló legfölényesebb diadalát a Fiorentina aratta, amely 4-0-val küldte haza az utolsó helyezett Ascolit.

A Parma is kiesőhelyen áll, de már csak egy pontra van a 17. helyen álló Regginától, mivel a Manchester Unitedtől kölcsönkapott Giuseppe Rossi a 90. percben bevette a Livorno kapuját. A Sampdoria a Torinót verte 1-0-ra, a gólból Koman Vladimir is szerepet vállalt, aki most volt először kezdő a genovai gárdában, az Udinese pedig kétgólos előnyt adott le Sienában.

A forduló zárómérkőzésén a Milan Ronaldo elrontott helyzetével nyitott az Empoli ellen, de a brazil fenomén pár perccel később javított, Kaká passzánál Raggi becsúszva sem érte el a labdát, ami így lett jó Ronaldónak, aki Pratalit megbolondította a szokásos biciklicselekkel, aztán 16 méterről ballal a léc alá lőtt.

A 43. percben gyönyörű góllal egyenlítettek a vendégek, Vannuchi jobb oldalról végzett el szabadrúgást, amit nem középre ívelt, hanem lövésre tette Saudatinak, aki 17-ről kapásból zúdított a bal sarokba. Még ki sem örülhette magát az Empoli, amikor ismét vezetést szerzett a Milan, Ronaldo csapott le egy labdára a 16-oson belül, majd finoman Gilardinóhoz löbbölt, aki fejjel maga elé tette a játékszert, és jobbal úgy lőtte el, hogy Balli ugyan beleért, de csak a gólvonal mögül tudta kihúzni.

A második félidőben az volt a kérdés, hogy mikor szerzi meg a piros-fekete gárda a mindent eldöntő harmadik gólt, számtalan kihagyott helyzet után ez végül a 78. percben történt meg, amikor Pirlo passzolt balról a támadáshoz felérkező Favallinak, aki a jobb sarokba belsőzött. A Milan ezzel megelőzte a toszkán gárdát, és mindössze egy ponttal van lemaradva a negyedik, azaz BL-indulást érő helyen tanyázó Palermótól.

Serie A, 31. forduló:
Atalanta - Chievo 1-0 (0-0)
gól:
C. Doni (54., 11-esből)
piros lap: D'Anna (53., Chievo), Loria (86., Atalanta), Luciano (91., Chievo)

Catania - Roma 0-2 (0-1)
gól:
Tavano (37.), Vucinic (83.)

Fiorentina - Ascoli 4-0 (2-0)
gól:
Reginaldo (4.), Montolivo (45+1.), Toni (56.), Kröldrup (70.)

Lazio - Messina 1-0 (1-0)
gól:
Stendardo (45.)
piros lap: Candela (54., Messina)

Palermo - Cagliari 1-3 (1-1)
gól:
Bresciano (3.), illetve Suazo (37., 86., az elsőt 11-esből), Pepe (82.)
piros lap: Biava (Palermo, 36.)

Parma - Livorno 1-0 (0-0)
gól:
G. Rossi (90.)
piros lap: Cesar (83., Livorno)

Reggina - Inter 0-0

Sampdoria - Torino 1-0 (1-0)
gól: Bonazzoli (17.)
piros lap: Muzzi (89 , Torino)

Siena - Udinese 2-2 (0-1)
gól:
Maccarone (76.), Negro (81.), illetve Di Natale (42.), Iaquinta (60.)

Milan - Empoli 3-1 (2-1)
gól: Ronaldo (12.), Gilardino (44.), Favalli (78.), illetve Saudati (43.)

Idegenben játszik a Roma és az Interhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070406ketderbi.html?pIdx=2