Vágólapra másolva!
Két évet még bizonyosan marad a berlini Hertha labdarúgócsapatánál Dárdai Pál. A korábbi magyar válogatott középpályást a csapat vezetői a közelmúltban kettő plusz egy éves szerződést ajánlottak számára, s minden bizonnyal elfogadja azt.

A Berlinben rendkívül népszerű sportember - aki a napokban töltötte be 31. életévét - elmondta, hogy tavaly decemberben 11. évét kezdte a Hertha BSC-nél, jól érzi magát a csapatnál, s hasonlóan jól a német fővárosban. Szavai szerint korrekt ajánlatot kapott, s teljes mértékben elégedett a tervezett szerződésben felkínált feltételekkel.

Dárdai arra számít, hogy a kettőből végül is három év lesz. A szerződés ugyanis kimondja, hogy amennyiben a második évben a 35 mérkőzésből legkevesebb 25 alkalommal - akár csereként is - pályán lesz, a plusz egy év automatikusan életbe lép. A magyar játékos érez magában annyi erőt, valamint játékkedvet, hogy a Herthánál még három évet tervezzen.

Azt azonban Dárdai Pál is elismerte, hogy a berlini csapatnak most nem éppen szerencsés a csillagzata. A tavaly őszi, ragyogó start után az együttes tavasszal hétszer egymás után vereséget szenvedett, és a nyolcadik helyre esett vissza. Az igazi okot ő maga sem tudja, szerinte az őszi-téli sikeres mérkőzéssorozat után túlságosan elbízta magát a csapat.

Dárdai szerint még nincs válsághangulat, de ha szombaton nem nyernek a Bielefeld ellen, könnyen az alakulhat ki. Most még nem kizárt, hogy az első hat közé kerülve a Hertha UEFA-kupa indulást biztosító helyezéshez juthat, de ha a hét végén kikap, könnyen a kiesőjelöltek közé csúszhat vissza. Dárdai bízik abban, hogy mindez nem következik be, már csak azért sem, mert a Bielefeld ellen az otthoni közönség előtt kell bizonyítani. A csapatért amúgy rajongó, berlini publikum is kezdi elveszíteni a türelmét, úgyhogy szavai szerint most mindenképp nyerni kell.

Ha a Herthának nem is megy a játék, Dárdai Pál azért az elmúlt hetekben is a jobbak között volt. Erre utalt az a közelmúltban végzett felmérés is, amely a magyar játékost a Bundesliga legjobb védekező középpályásai közé sorolta. Pedig posztja - mint vallotta - nem egy látványos poszt, ha nyernek, mindig a legjobbak közé kerül, ha kikapnak, őt sem osztályozzák túlságosan jól. S az elmúlt hetekben ez volt a helyzet.

A magyar válogatottságról - mint az MTI-nek fogalmazott -egyáltalán nem mondott le. Tudomásul vette, hogy Várhidi Péter most nem válogatta be, de rögtön hozzátette: "Ha hívnak, örömmel megyek, s természetesen segítek."