Vágólapra másolva!
A másodosztályba visszasorolt Ferencváros hazai pályán két góllal kikapott az élvonalban szereplő Vasastól a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Ferencvárosi TC - Vasas 0-2 (0-1)
Üllői út, 8000 néző
vezette: Kassai V. (Erős G., Vámos T.)
FTC: Kemenes - Bognár Zs., Ferencz, Lipcsei, Balog Z. - Lazic, Deme (Fülöp, 74.), Horváth D. (Fitos, 35.), Csepregi (Bartha, 63.) - Laczkó, Jovánczai
Vasas: Németh G. - Kincses, Pandur, Kovács G., Kiss K. (Ködöböcz, 92.) - Németh N., Pintér Z., Odrobéna, Piller (Kenesei K., 60.) - Lázok, Bali (Fehér Z., 66.)
gól: Németh N. (26.), Kenesei (79.)
sárga lap: Lipcsei (30.), illetve Bali (12.), Pintér Z. (20.), Odrobéna (32.), Lázok (88.)

2. perc: Lipcsei hosszan előrevágott labdáját Laczkó szelídítette meg, majd az alapvonal közeléből középre adott, Jovánczai 10 méteres lövését Németh Gábor nagy bravúrral védte.

26. perc: Megszerezte a vezetést a Vasas: Lázok végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, a középre tekert labdát Németh Norbert 12 méterről csúsztatta a bal felső sarokba (0-1).

35. perc: Piller szép cselek után a bal oldalról hosszú oldalon érkező Lázok elé játszott, majd az angyalföldi támadó középre adását Bali nagy helyzetben a kapu mellé fejelte.

44. perc: Lipcsei jó labdával ugratta ki a védők mögé beinduló Jovánczait, aki betört a büntetőterültre, de 13 méterről leadott lövését szépen védte az angyalföldi kapus.

50. perc: Lazic távoli bombáját másodszorra tudta fogni a vendégek kapusa.

61. perc: Szép vendég kontra végén Kenesei tört be a tizenhatosra, lövését Kemenes lábbal védte.

69. perc: Lipcsei ívelt egy szabadrúgást a bal oldalról a Vasas kapuja elé, Laczkó fejese kevéssel fölé ment.

79. perc: Növelte előnyét az angyalföldi gárda: Lázok szép cselek után a bal oldalról középre adott, és a védőjétől ellépő Kenesei senkitől sem zavarva a hálóba passzolt (0-2).

88. perc: Egy beívelt labdába a büntetőterületen belül Lázok kézzel ütött bele, ezért Kassai játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Lipcsei végezte el, de Németh a jobb sarokba tartó lövést szenzációsan védte.

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Ferencváros, de az első percek nagy nyomása után egyre magabiztosabb lett a Vasas. Hosszú ideig kiegyenlített mezőnyjáték folyt, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a szervezetten védekező piros-kékekkel, egy szabadrúgás után pedig hátrányba kerültek Lipcseiék.

A szünet után rögtön magához ragadta a kezdeményezést a zöld-fehér együttes, de a meddő mezőnyfölény kiharcolásán túl mást nem tudott elérni. A hazai támadások az ellenfél tizenhatosánál sorra kudarcba fulladtak, míg a Vasas kontrái gólveszélyesek voltak, és a csereként beállt Kenesei az egyik ellentámadás végén kevéssel a vége előtt bebiztosította a győzelmet a végén büntetőt is hibázó ferencvárosiak ellen. Mészöly Géza csapata ezzel a sikerrel nagy lépést tett a négy közé kerülés felé. A visszavágókat áprilisban rendezik, a pontos időpontokat azt követően jelölik ki, hogy a televízió döntött, melyik párharcot és mikor közvetíti. A szezon előtt kijelölt hivatalos játéknap: április 4.

Mobilpress