Vágólapra másolva!
Ottmar Hitzfeld, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelentette, a szezon végén mindenképpen elhagyja a klubot.

"Fél évre szerződtem Münchenbe, utána visszatérek a Premiere televíziós társasághoz, ahol korábban is szakkommentátorként dolgoztam" - mondta a szakember a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában.

"Bár nem az én feladatom az utódom kijelölése, de úgy gondolom, hogy a Bayern csak német trénerrel lehet sikeres. Sok olyan apróság van Münchenben, ami számunkra természetes, egy külföldi edző azonban nem tudja megfelelően kezelni. Ha rajtam múlna, én a keretet is német játékosokkal tölteném fel, a Bayern csak akkor lehet a nemzetközi porondon sikeres, ha a német erények, fegyelem, elszántság, tökéletes erőnlét kerülnek újra előtérbe."

Hitzfeld azt követően nyilatkozott a lapnak, hogy Uli Hoeness menedzser szombaton, a Hertha BSC elleni, idegenbeli 3-2-es győzelem után azt mondta: a müncheni klub vezetősége annak örülne a legjobban, ha a szakember meggondolná magát és meghosszabbítaná nyáron lejáró szerződését.