Vágólapra másolva!
Szombaton FA-kupa-találkozó vár Gera Zoltánékra: a WBA ellenfele a Middlesbrough lesz. A birminghamiek eddig a Leeds Unitedet és a Wolverhampton Wandererst is könnyedén búcsúztatták a sorozatban, most élvonalbeli ellenfelük otthonában szeretnének meglepetést okozni. Jó formájuk alapján erre van is esély: a WBA az elmúlt 15 tétmeccséből mindössze egyet veszített el, ráadásul Geráék utolsó nyolc találkozójukból hetet megnyertek.

"Angliában a kupasorozatoknak nagy jelentősége van" - mondta Gera Zoltán. "Természetesen óriási motivációt jelent számunkra, hogy az FA-kupában jó eredményt érhetünk el, ráadásul egy sikerrel már a legjobb nyolc közé jutnánk. Úgy érzem, a csapatnak van is esélye a bravúrra, hiszen nagyon jó formában vagyunk. Most idegenben kell helytállnunk, de az utóbbi időben már szinte mindegy volt, hogy hol játszunk, idegenben is eredményesek tudtunk lenni."

- Pályára lépsz a Boro ellen?
- Ezt még nem tudom, de természetesen szeretnék. Hatalmas a tülekedés a középpályán, nincs eltiltottunk, és sérültünk, ráadásul mindenki nagyon jó formában van, úgyhogy én is nehezen tudnék dönteni arról, hogy kit hagyjak ki. A Middlesbrough élvonalbeli együttes, és én a magam részéről mindig is jobban szerettem játszani a Premier Leauge-s csapatok ellen, éppen ezért most is örülnék az újabb játéklehetőségnek. Egyébként van jó példa előttünk, hiszen három évvel ezelőtt, a jelenlegi WBA-nál szerintem gyengébb képességű Milwall is Championship-csapatként menetelt a döntőig.

- Sokan a te személyedre hegyezik ki a meccset, hiszen a Boro hosszú időn keresztül tárgyalt arról a West Brommal, hogy leigazol. Mit gondolsz, mennyire lesz különleges számodra ez a meccs?
- Az biztos, hogy az öltözőben cukkolnak a többiek rendesen. Állandóan az a szöveg megy, hogy "Mi újság, örülsz, hogy a csapatod ellen játszunk? Vigyázz, nehogy rossz öltözőbe menj!" Szóval megy a szokásos zrika. Ettől függetlenül, nem hinném, hogy az én személyem miatt lesz érdekes a találkozó. Sokkal inkább lehet az edzőm, Tony Mowbray miatt. Őt egész Angliában nagy tisztelet övezi, de Middlesbrough-ban különösen. Úgy tudom, a találkozóra készülő műsorfüzet jelentős részét is neki szentelik a hazaiak, ami nem csoda, hiszen Mowbray korábban nagy sikereket ért el a klubbal. A 80-as évek közepén öt éven át volt meghatározó játékosa a Borónak, már 22 évesen az együttes csapatkapitánya volt, kétszer is sikerült feljutniuk. Szintén érdekes lehet Jonathan Greening személye, aki szintén játszott ellenfelünknél. Szóval leszünk azért egy páran, akik számára pikáns lesz ez a szombat.