Vágólapra másolva!
A Primera Divisiónban a második fordulóban Antonio Puerta halála miatt nem került sor az Osasuna és a Sevilla összecsapására, amelyet a két gárda most játszott le. Az első félidőben a pamplonaiak szereztek vezetést a cseh Plasil révén, de a fordulás után az andalúzok szinte azonnal egyenlítettek, és később már nem is változott az állás.

A meccs első igazi helyzetét gólra váltotta az Osasuna, Juanfran ívelt be jobbról, középen a védők és Palop is bizonytalankodott, Plasil pedig szemfüles módon elpöckölte a labdát a kapus lába között.

Juanfran a 29. percben is főszereplő volt, Poulsen szabálytalankodott vele szemben, amiért büntetőhöz jutottak a hazaiak, de Punal lövését Palop kitolta a jobb sarok elől. A Sevilla elég vérszegény támadójátékot produkált az első játékrészben, mindössze Aruna Koné hulló falevél-szerű fejese okozott veszélyt, de azt Ricardo a léc alól kipiszkálta.

A szünet után viszont mindössze egy perc telt el, amikor az UEFA-kupa-győztes egyenlített, Duda beadása után Jesús Navas volt eredményes. Lendületbe jött a vendégalakulat, Luis Fabiano előbb lábbal, majd fejjel rontott helyzetet, aztán Dady bombaszabadrúgásánál a szerencse is a Sevillával volt, a labda ugyanis a lécről a gólvonalra vágódott.

A hajrá Dudáról szólt, a portugál előbb nem sokkal csavart a jobb sarok mellé, majd állított labdából még közelebb állt a gólhoz, de szabadrúgása után a léc hárított Ricardo helyett, így maradt az 1-1.

Primera División, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Osasuna - Sevilla 1-1 (1-0)
gól:
Plasil (18.), illetve Jesús Navas (46.)

Kikapott a Sevilla az újonctólhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071201-ez-tortent-szombaton-a-labdarugo-topligakban.html?pIdx=3Idegenben nyert az Osasunahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071202-ez-tortent-vasarnap-a-topligakban.html?pIdx=3