Vágólapra másolva!
A 2007/08-as bajnoki szezon eddigi nézőcsúcsát hozta az "el clásico": a hivatalos adatok szerint 98 248-an tekintették meg a Camp Nouban, a katalán elitgárda stadionjában a vasárnap este megrendezett FC Barcelona-Real Madrid csúcsrangadót.

A 155. alkalommal sorra került "klasszikus" mérkőzésben azonban sok örömüket nem lelhették a házigazdák, hiszen a fővárosi királyi gárda Julio Baptista bal felső sarkos bombájával mindhárom pontot elvitte Barcelonából, s - a "félidőig" hátralévő két fordulótól függetlenül már mint őszi bajnok - hétpontos előnyre tett szert a bajnokság eddigi 17 körében 34 pontot gyűjtő legfőbb riválisával szemben.

A 13 győzelmével a szezon legsikeresebb együttesének számító Real német vezetőedzője, Bernd Schuster mindazonáltal mértéktartónak bizonyult a Barca felett aratott diadal után.

"Elég jól játszottunk, a csapat jól dolgozott, megérdemelt, de nem mondanám, hogy könnyű győzelem volt. Ezzel együtt mindent elmond a mérkőzésről, hogy a Barca saját pályáján nem tudott egyetlen gólt se szerezni ellenünk. Korai lenne a bajnoki címről beszélni, hiszen a pontvadászatnak még több mint a fele hátravan."

"Ez nem a Barca estéje volt" - fogta rövidre értékelését a katalán együttes holland mestere, Frank Rijkaard, aki szerint a korai gól megfogta csapatát. Hozzátette, hogy a folytatásban sokat hibáztak játékosai, akik túl gyakran veszítették el a labdát, ráadásul a vendégek védelme remekül működött.

"A Real Madrid jól játszott, s bár mi is megtettünk mindent, hiszen az utolsó pillanatig volt esélyünk a gólszerzésre, hiába reménykedtünk" - mondta, a Ronaldinhóra, a jó ideje kiegyensúlyozatlanul teljesítő brazil világsztárra vonatkozó kérdésre pedig azt válaszolta, hogy "ő is igen aktív volt, akárcsak a többi játékosom".

"Még sok meccs van hátra, és bár a Realnak előnye van velünk szemben, még minden lehetséges" - nyugtatta a Barca szurkolóit, s vélhetően saját magát is a holland vezetőedző.