Vágólapra másolva!
Elfogadták ugyan Várhidi Péter szövetségi kapitány beszámolóját a válogatott idei szerepléséről a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülésén, a szakvezető sorsáról azonban nem született döntés.

A MLSZ honlapja szerint a vezető grémium tagjai megállapították, a kapitány teljesítette az elnökség által meghatározott célkitűzéseket, s az előzetesen lefektetett elveket betartva végezte munkáját.

Az elnökség egyúttal kifejezésre juttatta elégedettségét, s elismerését fejezte ki a szakembernek, illetve az általa irányított stábnak.

A testület ugyanakkor úgy döntött, a szövetségi kapitány kijelölése érdekében további tárgyalásokra van szükség, ezért megbízta Kisteleki István elnököt, hogy a lehető leghamarabb tegyen javaslatot arra, ki irányítsa a jövőben a válogatottat.

Vajon miért nem állt ki az MLSZ elnöksége Várhidi Péter mellett?


A jelölt személyének előterjesztésére és szerződtetésére jelen állás szerint a 2008. január 15-ei rendkívüli elnökségi ülésen kerül sor. Várhidi szerződése az év végéig szól.

Várhidi véleménye a Várhidi-ügyről:


Az esztendő utolsó elnökségi ülésén arról is döntés született, hogy vizsgálatot kell lefolytatni a szövetség korábbi elnökségének működése alatti gazdálkodással kapcsolatos büntetőjogi felelősség megállapítása érdekében. Az elhangzottak szerint erre azért van szükség, mert az APEH elutasította a szövetség fellebbezését, amely a korábbi főtitkár, Berzi Sándor kifogásaira épült, s másodfokon helybenhagyta azt a határozatát, amelynek értelmében a 2005. december 31-ig vizsgált időszak anomáliái miatt a bírsággal és kamatokkal együtt több mint 100 millió forintot kell befizetni adótartozás címén. A vizsgálatot Berzivel szemben indították.

Az MLSZ jelenlegi irányítói arról is beszámoltak, hogy részletfizetést kértek és kaptak, s az első, több mint 5 millió forintos törlesztő részletet már átutalták az adóhatóságnak.

Nyilatkozatok a több tízmilliós pénzügyekről:


Az MLSZ megváltoztatta a hazai játékosok külföldre történő szerződését követően az átigazolási díjból befolyó összeg felhasználásának rendjét. Mostantól az 1+4 százaléknyi összeg egy része nem a tranzakcióban érdekelt klub utánpótlásának támogatására áramlik vissza, hanem a becslések szerint évi mintegy 30 millió forintos tételt a szövetség által minősített futballakadémiák fejlesztésére fordítják.