Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapja sokkal kevesebb izgalmat tartogat, mint a keddi, hiszen a négy csoportból kettőben már eldőlt az első két hely sorsa, és a másik két kvartettben is csak az egyik továbbjutó kiléte kérdéses. A Rangers FC és az Olympique Lyon egymás ellen küzd a legjobb 16 közé kerülésért, a Fenerbahce és a PSV Eindhoven azonban más-más csapat ellen játszik, miközben kénytelen figyelni a rivális eredményeit is.

Az E csoportban az FC Barcelona már biztos csoportelsőként fogadhatja a VfB Stuttgartot, amely viszont mindenképpen a negyedik helyen fejezi be szereplését, így aztán nagy a valószínűsége, hogy egyik fél sem veszi majd túl komolyan az összecsapást.

Annál nagyobb viszont a tét a Rangers FC és az Olympique Lyon párviadalán, hiszen itt a továbbjutás forog kockán. Jelenleg a skótok vannak kedvezőbb helyzetben, elvégre a glasgow-i együttes számára már egy döntetlen is elegendő a második hely megtartásához, hiszen a Rangers nagy meglepetésre nyerni tudott Lyonban. A franciák számára akkor elúszni látszott a továbbjutás, azonban a gall együttes kétszer is legyőzte a Stuttgartot, amely aztán a legutóbbi játéknapon nagy szolgálatot tett azzal, hogy megverte a skótokat.

A két csapat különbözőképpen készült az összecsapásra: a skótok elhalasztották a Gretna elleni bajnokijukat, a franciák pedig több sztárjukat is pihentetve 1-0-s vereséget szenvedtek az SM Caentől. A bajnokin a kezdő tizenegyből hiányzott Karim Benzema és Juninho Pernambucano Glasgow-ban már alighanem ott lesz a csapatban, és a brazil számára ez lesz az 50. mérkőzés a Bajnokok Ligájában. Ami a Rangerst illeti, a skót csapatból a sérült francia támadó, Jean-Claude Darcheville biztosan hiányozik, helyét Kris Boyd foglalhatja el.

Az E csoport mellett még a G betűjelű kvartettben lesz igazi tétje a mérkőzéseknek, hiszen itt egyelőre csak annyi bizonyos, hogy az FC Internazionale már megnyerte a csoportot. Mindez jól jöhet a milánóiak ellenfelének, a PSV Eindhovennek, hiszen az olaszok így aligha veszik majd véresen komolyan az összecsapást. Annyi bizonyos, hogy az Inter valószínűleg meglehetősen érdekes összeállításban fut majd ki a pályára: Walter Samuel, Nicolás Burdisso és Zlatan Ibrahimovic eltiltás miatt biztosan nem játszhat, a sérültek listáját pedig többek között Olivier Dacourt, Luis Figo, Patrick Vieira, Dejan Stankovic és Luis Jiménez gyarapítja. Így aztán Cristian Chivu és Javier Zanetti is alighanem a középpályán kap majd helyet - lassan hozzászokhatnak ehhez a pozícióhoz... Ami a PSV-t illeti, az eltiltott ghánai védő, Eric Addo mellett a sérült csatár, Danny Koevermans sem áll a gárda rendelkezésre.

A hollandoknak ráadásul lehet, hogy a győzelem is kevés lesz, hiszen a három pont megszerzése csak akkor elegendő a továbbjutáshoz az eindhovenieknek, ha riválisuk, a Fenerbahce nem győzi le hazai pályán a CSZKA Moszkvát. Márpedig a törökök eddig mindkét otthoni meccsüket úgy nyerték meg, hogy még csak gólt sem kaptak, az oroszok viszont idegenben nem tudtak pontot szerezni. A Fener remek formában van, hiszen hét végén az ősi rivális Galatasarayt győzte a bajnokságban, és az isztambuliak így nagy önbizalommal várják a CSZKA elleni találkozót.

Az AS Roma-Manchester United találkozón ugyan csak a presztízs lesz a tét, hiszen a MU bár biztosan első, a Roma pedig második lesz a kvartettben, azonban ez is elég ahhoz, hogy Olaszországban fokozottan várják meccset. Ennek oka a két együttes előző szezonban játszott meccse, amikor is a manchesteriek otthon 7-1-re verték a taljánokat, és Rómában ezt az összecsapást nem nagyon tudják elfelejteni. Nem csoda, hogy a Farkasok csapatkapitánya, Francesco Totti szerint ők nagyon is komolyan veszik a mérkőzést, ami nem feltétlenül igaz az angolokra. A manchesteriek mestere, Sir Alex Ferguson ugyanis várhatóan több sztárjának is pihenőt ad, így Carlos Tévez, Cristiano Ronaldo és Ryan Giggs sem lesz ott a kezdők között.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:
E csoport:
Glasgow Rangers (skót) - Olympique Lyon (francia) 20.45
FC Barcelona (spanyol) - VfB Stuttgart (német) 20.45

F csoport:
AS Roma (olasz) - Manchester United (angol) 20.45
Sporting Lisboa (portugál) - Dinamo Kijev (ukrán) 20.45

G csoport:
PSV Eindhoven (holland) - Internazionale (olasz) 20.45
Fenerbahce (török) - CSZKA Moszkva (orosz) 20.45

H csoport:
Arsenal (angol) - Steaua Bucuresti (román) 20.45
Slavia Praha (cseh) - Sevilla (spanyol) 20.45

www.infosport-focivilag.hu