Vágólapra másolva!
A futballszerető férfiemberek jól teszik, ha a hétvége elején letudják a karácsonyi ajándékvásárlást, és aztán megfelelő mennyiségű étel, ital és barátok társaságában elhelyezkednek a tévékészülékek előtt, ugyanis a topligák fordulói igazi csemegéket kínálnak. Akik az angol fociért vannak oda, azoknak elsősorban a szombati Arsenal-Tottenham londoni rangadót ajánljuk, a latin vonal szerelmeseinek pedig elég annyit mondani, hogy vasárnap délután háromtól a két milánói sztáralakulat feszül egymásnak, majd este héttől jön a spanyol klasszikus, a Barcelona-Real Madrid összecsapás.

Az "El clásicóval", azaz a Barcelona-Real Madrid csúcsrangadóval búcsúztatja a 2007-es esztendőt a spanyol labdarúgó-bajnokság.

A találkozó a hazaiaknak lesz fontosabb. Ennek oka, hogy a Real esetleges vereségével is az élen töltheti az ünnepeket, ugyanis jelenleg négy pont az előnye. Ettől függetlenül a tét óriási, hiszen ha nyer a királyi gárda, akkor akár hét ponttal is megugorhat az ősi rivális előtt.

A Barcelonának már csak azért sem könnyű a helyzete, mert az argentin Lionel Messi biztosan, míg a francia Thierry Henry valószínűleg nem léphet pályára sérülés miatt a vasárnap esti összecsapáson.

Ez pedig alaposan meggyengítheti a katalánok támadójátékát, mivel a brazil Ronaldinho az idény eddigi részében formán kívül futballozott, így leginkább a kameruni Samuel Eto'óban bízhatnak a hazai fanatikusok.

A Marca honlapja szerint ezek a kezdőcsapatok várhatók:
Barcelona: Valdés - Puyol, Márquez, G. Milito, Abidal - Xavi, Y. Touré, Iniesta - Giovani, Eto'o, Gudjohnsen.
Real Madrid: Casillas - S. Ramos, Pepe, F. Cannavaro, Marcelo - Sneijder, M. Diarra, Robinho, Baptista - Van Nistelrooy, Raúl.

A klasszikuson kívül még egy rangadót rendeznek, szintén a Madrid-Barcelona városi rivalizálás jegyében: a harmadik Atlético az ötödik Espanyolt fogadja, s a győztes ott ragadhat a közvetlen üldözők táborában.

A Primera División 17. fordulójának programja:
szombat:
Almeria - Getafe 20 ó
Real Zaragoza - Valencia 20
Sevilla - Racing Santander 22

vasárnap:
Atlético Madrid - Espanyol 17
Levante - Deportivo La Coruna 17
Osasuna - Real Mallorca 17
Valladolid - Real Betis 17
Villarreal - Recreativo Huelva 17
FC Barcelona - Real Madrid 19
Athletic Bilbao - Real Murcia 21

Spanyol lapjárás: itt a piros, hol a piros? http://www.origo.hu/sport/focivilag/20071216-ez-tortent-vasarnap-a-topligakban.html?pIdx=3