Vágólapra másolva!
A magyar futballban eddig semmilyen szerepet nem vállaló üzletember, Garancsi István érdekkörébe tartozó Futball Invest 2007 Zrt. megvásárolta a Fetév Invest Kft-t, amely a Fehérvár FC Kft., vagyis a székesfehérvári labdarúgócsapatot működtető társaság üzletrészeinek 80 százalékát tulajdonolja.

Ezt követően a Fetév-Invest Kft. megvette a Fetév-Szer Kft-től a Fehérvár FC Kft. további egy százalékos üzletrészét, ezzel a Futball Invest 2007 Zrt. egyben a székesfehérvári futballklub többségi (81 százalék) tulajdonosává is vált - olvasható a klub honlapjára feltett közleményben.

A tájékoztatás szerint az új tulajdonos a társaival, a Fehérvár FC menedzsmentjével és külső szakértők bevonásával jelenleg együtt dolgozik azon, hogy a klubot érintő licencügy megnyugtatóan lezáruljon.

Szakembereivel megkezdte a klubot működtető gazdasági társaság cégügyeinek áttekintését, a hosszú távú döntésekhez szükséges információk összegyűjtését.

Az új tulajdonos a klublicenccel kapcsolatos dokumentáció benyújtása után, várhatóan a jövő hét elején sajtótájékoztató keretében számol be a közvéleménynek az elmúlt napok történéseiről és jövőbeni elképzeléseiről.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottsága jelentős pénzügyi hiányosságok miatt november 30-án megvonta a Fehérvár FC klublicencét.