Vágólapra másolva!
Zidane, egy XXI. századi portré címmel az Indiszkrét tekintetek című sorozatban, premier előtt vetítik a francia labdarúgóról szóló filmet november 19-én a budapesti Francia Intézetben.

A hétvégén megkezdődött Dokumentumfilm Hónap keretében 4 olyan filmet mutatnak be, amely indiszkrét bepillantást enged egy egyébként kizárólag a kamera objektíve előtt megnyíló világra. Minden filmvetítést beszélgetés követ - közölte az intézet sajtóreferense, Balla Borbála.

Az összegzés szerint a francia labdarúgóról szóló, 90 perces film "látványos, varázslatos, élőben és mozgás közben rögzített portré Zinedine Zidane-ról, szinte az az érzése támad a nézőnek, hogy a játékos mellett áll a pálya közepén".

A 2005. április 23-án forgatott film a meccs teljes időtartama alatt 17 nagyfelbontású kamerával, közvetlen közelről rögzítette a világsztár focista mozdulatait, legkisebb rezdüléseit is. A portrét Philippe Parreno és Douglas Gordon rendezte, a filmet francia nyelven, magyar szinkrontolmácsolással vetítik.