Vágólapra másolva!
Várhidi Péter gondterhelten nyilatkozott az [origo]-nak a válogatott görögök elleni mérkőzése előtt, nemcsak mert a csapatnak a kínos  moldovai vereség után le kéne győznie az Európa-bajnokot, hogy teljesítse az utolsó két selejtező előtt kitűzött célt, hanem mert a szövetségi kapitányak felvételek hiányában jelenleg semmiféle információja nincs a szerdai ellenfélről.

"Jó lenne látni őket" - mondta a válogatott szakvezetője, amikor riporterünk a görög csapatról kérdezte.


A szerdai ellenfél ugyanis a nemzetközi szokásoktól eltérően egy felvételt sem küldött korábbi mérkőzéseiről, így információk hiányában Várhidi Péter csak a saját együtteséről tudott beszélni.

A csapatkapitány Gera Zoltán eltiltás miatt nem áll a kapitány rendelkezésre, a moldávok ellen - nagyon is - hiányzó Juhász Roland viszont biztosan játszik majd a görögök ellen, és amennyiben egészséges lesz, úgy Vass Ádám is visszakerül a csapatba. További változás, hogy ezúzzal kezdőként kap majd lehetőséget a Chisinauban jól játszó Buzsáky Ákos, "neki mindenképpen helyet keresünk" - ígérte Várhidi.

Arra a felvetésre, hogy a játékosok kiheverték-e már a moldovai kudarcot, a kapitány így válaszolt: "Ők fiatalok és profik, nagyon jól tudják, hogy egy vereségből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni."

Ami pedig a szerdai taktikát illeti: "Nekiugrunk az ellenfélnek, persze csak amennyire hagyják magukat" - vázolta fel tömören a szakvezető.

A mérkőzésnek a magyar válogatott számára elsősorban a vb-selejtezők sorsolásánál való kiemelés miatt van jelentősége. Várhidi korábban úgy kalkulált, hogy az utolsó két selejtezőből egyet kell megnyerni ahhoz, hogy Magyarország a harmadik kalapba kerüljön, ami jelentős könnyebbséget jelenthet. Szombaton, Moldovában 3-0-ra kikapott a nemzeti együttes.