Vágólapra másolva!
Az FC Sopron labdarúgócsapatának szerdai edzését az olasz Vincenzo Cosco vezetőedző és szakmai stábja helyett Végh Tibor tartotta meg. Cosco a hírek szerint azonban mégsem hagyja cserben csapatát, s marad.

A klub elöljárói ugyan nem erősítették meg hivatalosan Cosco távozását, ám a csapattól származó információk szerint a tréner a szerdai tréning előtt az együttes öltözőjében - Giovanni Melchiorre erőnléti edzővel és a kapusedző, az erdélyi magyar szakember Jaskó Zoltánnal együtt - elbúcsúzott a játékosoktól.

A Kisalföld úgy értesült, az olaszok belső konfliktusa "eredményezte" a szakítást, ráadásul kiderült, hogy a csapat többségi tulajdonosának állítólag volt (van?) egy üzlettársa, aki nem teljesítette ígéretét, ezért alakult ki a súlyos pénzügyi válság, ezért nem fizettek a játékosoknak.

A megyei napilapnak Abdai Géza sportért felelős alpolgármester sem tudott konkrétumokkal szolgálni, de úgy nyilatkozott, most már a soproni foci jövője a tét.

Az első csapat szerdai edzését már Végh Tibor tartotta, az olasz vezetőség tagjai közül csupán a szakmai igazgató Salvatore Trunfio és a pénzügyi tanácsadó Alessandro Della Chiesa maradtak a városban.

A távirati iroda utolérte Vincenzo Coscót, aki cáfolta a híreket, s közölte, marad az együttesnél, tartozik ennyivel a csapatnak, ám az MTK elleni bajnoki mérkőzés újrajátszása során, a csütörtök 15 órakor kezdődő összecsapáson Végh Tibor irányítja a gárdát.

További hír még a soproni csapattal kapcsolatban, hogy a fizetéselmaradások miatt elképzelhető, hogy a játékosok nem lépnek pályára a szombati, a Tatabánya elleni Ligakupa-találkozón.