Vágólapra másolva!
A Premier League 13. fordulójának zárómérkőzésén az Arsenal 3-1-re verte a Readinget, és ezzel visszavette a vezetést a tabella élén a Manchester Unitedtől.

Már a 3. percben vezethetett volna a londoni gárda, Adebayor lépett ki a hazai védők között, de 17 méteres gurítása a bal kapufát találta el. A Reading első kísérletére majd félórát kellett várni, ekkor egy röviden kifejelt labdát Gunnarsson vett mellre, majd dropból tüzelt, a nagy bombát Almunia tolta ki a bal alsó elől.

A 44. percben megszerezte a vezetést Arsene Wenger együttese, a Reading labdát vesztett a saját térfelén, Adebayor finom mozdulattal játszotta meg a beinduló Rosickyt, aki önzetlenül középre passzolt, ahol Flamini a becsúszó védőt megelőzve pörgetett a jobb sarokba. Nem volt csúnya gól, és a gólöröm sem volt mindennapi, Rosicky ugyanis nemes egyszerűséggel fenékbe billentette Flaminit.

A szünet után hét perccel megint varázsolt az Arsenal, Adebayor indult el a bal oldalon, aztán kitolta a labdát Rosickynak, aki begurított Fabregasnak, a spanyol háttal a kapunak visszapasszolt Adebayorhoz, aki 15 méterről állóhelyből, jobb lábbal eltekerte a labdát a bal sarokba.

Forrás: EPA

Adebayor jobb lábát már elhagyta a labda, ami a légiút végén a Reading kapujában kötött ki

Az utolsó negyedórán belül Hleb magánszáma hozta meg az Ágyúsok harmadik találatát, a fehérorosz játékos megcsinált egy cselt befelé, aztán egyet kifelé, a kapus így már teljesen verve volt, és a lövést a gólvonalon menteni igyekvő hátvéd sem tudta kivágni.

A Reading azért még próbálkozott 0-3-nál is, Shorey előbb még a kapufát döngette meg szabadrúgásból, aztán egy kipattanót az üres kapuba emelt, de ez már csak szépségtapasznak volt elég.

Premier League, 14. forduló:
Reading - Arsenal 1-3 (0-1)
gól:
Shorey (87.), illetve Flamini (44.), Adebayor (52.), Hleb (78.)

Ikszelt a Chelsea az Evertonnalhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071111-lelottek-egy-lazioszurkolot.html?pIdx=2