Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) felfüggesztette a másod- és harmadosztályú bajnokság küzdelmeit a hétvégi botránysorozat miatt.

Giancarlo Abete FIGC-elnök bejelentése szerint a felfüggesztés egyelőre a mostani hétvégére vonatkozik. Az élvonalbeli pontvadászatot azért nem kellett ilyen szankcióval sújtani, mert Serie A-ban egyetlen mérkőzés sem lesz a héten, hiszen a világbajnok válogatott Európa-bajnoki selejtezőt játszik szombaton Skóciában.

Az eset kapcsán országszerte kibontakozó zavargások miatt több politikus is a bajnokság felfüggesztését szorgalmazta, de jelen állás szerint csak a másod- és harmadosztályú pontvadászatot érinti a döntés, ugyanis csütörtökön újabb egyeztetésre kerül sor a klubvezetőkkel, hogy 25-én, azaz két hét múlva rendben folytatódhasson a bajnokság.

Arról is döntés született, hogy a hétvégi rendbontások miatt az elsőosztályú Atalanta és a harmadosztályú Taranto stadionjának azon részeit be kell zárni, ahol az ultracsoportok állandó helye van.

Forrás: EPA

Az Atalanta-drukkerei nem akarták, hogy folytatódjon a Milan elleni mérkőzés

A jövőben a helyi rendőrkapitányok stadionon kívüli rendbontás esetén is elrendelhetik egy bajnoki mérkőzés elhalasztását vagy félbeszakítását, többek között erről határozott a Belügyminisztérium hétfői rendkívüli ülésén. Ezenkívül a vendégcsapatok ultrái nem kísérhetik el kedvenceiket az idegenbeli találkozókra.

Március 1-től a kluboknak saját biztonsági szolgálatot kell alkalmazniuk azokra a hazai meccseikre, melyekre több mint 7500 néző kíváncsi a helyszínen. Szintén tavasztól minden egyesületnek névre szóló szurkolói kártyát kell kiadnia és az ultrák is csak ezzel juthatnak belépőhöz.