Vágólapra másolva!
Egy orosz milliárdos ösztönző felajánlást tett a horvát labdarúgó-válogatottnak: amennyiben szerdán legyőzi az angolokat Európa-bajnoki selejtezőn, a csapat négy játékosa egy-egy luxus Mercedesszel gazdagodik.

Leonyid Fegyun, a Szpartak Moszkva tulajdonosa azért tette ezt a bejelentést, mert amennyiben a már biztos Eb-résztvevő horvátok mindhárom pontot elhozzák a Wembley Stadionból, nagy valószínűséggel hazája együttese végez a második továbbjutó helyen az E csoportban, ugyanis az utolsó körben a sereghajtó, s eddig még pont nélküli Andorrával találkozik.

Fegyun azt mondta: a kapusnak és a legjobb három mezőnyjátékosnak felajánlott autókkal csak a horvátok harci kedvét akarja fokozni. Stipe Pletikosa, a vendégek hálóőre egyébként a Szpartak futballistája.

"Szigorúan szurkolóként tettem a felajánlást. Minden apró esélyt meg kell ragadnunk" - mondta a klubtulajdonos.

A felmérések szerint ugyanakkor Oroszországban nem tombol az optimizmus az utolsó forduló előtt: kevesen hiszik, hogy a már továbbjutott horvátok megverik az otthon játszó angolokat.

Az oroszok elszúrták, az olaszok továbbjutottak/sport/magyarfoci/20071117-elo-tudositas-a-moldova-magyarorszag-ebselejtezorol.html?pIdx=1