Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Már túl vannak a csoportkör felén a Bajnokok Ligája résztvevői, vagyis egyre nagyobb a tét a csapatok számára. Fokozottan igaz ez a Liverpool FC-re, amely az első három mérkőzésén csak egy pontot szerzett, így a Besiktas ellen mindenképpen nyernie kell hazai pályán. Mivel a keddi játéknapon mind a négy csoportban idegenben lép pályára az első helyezett, így a továbbjutás sorsa valószínűleg még nem dől el, de az eredmények megfelelő alakulása esetén ezt sem lehet kizárni.

A legnagyobb érdeklődés kétségtelenül a Liverpool hazai fellépését kíséri, hiszen a Vörösök eddig messze várakozáson alul szerepeltek a sorozatban, és három forduló után mindössze egy pontjuk van. A liverpooli szurkolók ugyan a szezon előtt úgy vélték, hogy az esetleges bajnoki cím fontosabb, mint a BL-szereplés, de arra aligha gondoltak, hogy kedvenceik már a csoportkör után búcsút mondhatnak a Bajnokok Ligájának. Márpedig ennek egyre nagyobb a veszélye, és ha a 'Pool életben akarja tartani továbbjutási reményeit, akkor mindenképpen nyernie kell a török Besiktas ellen, amely két héttel korábban Isztambulban legyőzte az angolokat.

Akkor a liverpooliaknál sérülés miatt Fernando Torres és Xabi Alonso is hiányzott, akik pár nappal később az Arsenal elleni rangadón aztán pályára léptek - hogy ismét megsérüljenek. Xabi Alonso biztosan kihagyja a Besiktas elleni 90 percet, ám Fernando Torres némi meglepetésre részt vett a hétfői edzésen, és lehet, hogy Rafa Benítez ismét megkockáztatja szerepeltetését. A Vörösök a bajnokságban ugyan veretlenek, de 12 forduló alatt mindössze ötször tudtak nyerni, és a hét végén is csak egy gól nélküli döntetlent játszottak a Blackburn Roversszel. Igaz, a Besiktas sem a legjobban készült a mérkőzésre, az isztambuliak ugyanis a városi rangadón 2-1-re kikaptak a Fenerbahcétól, ráadásul válogatott védőjük, Gökhan Zan megsérült, és így nem játszhat az Anfielden.

Forrás: [origo]
Torres (a bal szélen) nincs tökéletes állapotban, de készen áll a bevetésre

A keddi nap rangadójára Gelsenkirchenben kerül sor, ahol az FC Schalke 04 a Chelsea-t fogadja. A német csapat nincs valami jó formában, immár öt mérkőzés óta nyeretlen, ráadásul rengeteg a sérültje. A hét végi, Energie Cottbus elleni bajnokin például a csatár Kevin Kuranyi dőlt ki a sorból, így aztán Mirko Slomka lehet, hogy kénytelen lesz a középpályás Ivan Rakiticet feltolni a csatársorba. A cottbusiak elleni meccs ugyanakkor Kuranyi szerint abból a szempontból tanulsággal szolgált, hogy megmutatta, miként lehet egy jobb egyéni képességű focistákból álló csapatot legyőzni. "A Chelsea ellen mi leszünk a Cottbus" - mondta Kuranyi, de nagy kérdés, hogy ez mire lesz elég a José Mourinho menesztését követő hullámvölgyből gyorsan kilábaló angolok ellen, akik legutóbbi hét tétmeccsüket egyaránt megnyerték. A Schalke szakvezetője pedig izgulhat, hiszen ebben a csoportban már csak a gelsenkirchenieknél dolgozik ugyanaz a tréner, mint a sorozat kezdetén: a kvartettben lévő Chelsea, Valencia CF és Rosenborg BK is leváltotta már edzőjét.

Forrás: EPA
Még egy-két zakó, és könnyen lehet, hogy Slomka sem húzza ki a kispadon a csoportkör végéig

Papíron a másik, kedden pályára lépő német együttesnek, a Werder Bremennek sem lesz könnyű dolga, hiszen a brémaiaknak a Lazio otthonában kell szerepelniük, de a római gárda pocsék formában van. Az olaszok 11 forduló után csak a 15. helyen állnak a Serie A-ban, legutóbbi három meccsüket elveszítették, és a kapusproblémára továbbra sem találtak megnyugtató megoldást. A hét végén a veterán Marco Ballotta óriási hibája miatt kapott ki a csapat, de a másik portás, a fiatal uruguayi Néstor Fernando Muslera sem mutatott jobb teljesítményt, amikor lehetőséget kapott, vagyis Delio Rossinak nem könnyű választania - ráadásul jól tudja: ha nem javulnak az eredmények, az könnyen az állásába kerülhet.

Ballotta bakija

Ami a D csoportot illeti, itt az AC Milan donecki vendégjátéka kívánkozik az élre, mégpedig azért, mert a rossoneróknál benne van az utazó keretben a brazil csatár Ronaldo is, aki ebben a szezonban sérülés miatt még nem lépett pályára. Mindez persze nem jelenti, hogy most biztosan játszani fog, ám mivel a milánóiak többi támadója, Filippo Inzaghi és Alberto Gilardino nincs valami jó formában, így Carlo Ancelotti akár be is vetheti Ronaldót, aki állítólag már alig várja, hogy végre játszhasson.

Mindent egy helyen az Eb-ről