Vágólapra másolva!

Thuram lemondja a válogatottságot, ha nem jutnak ki az Eb-re

Nem vállalja tovább a válogatottságot Lilian Thuram, ha a francia csapat nem jut ki a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságra.

Ezt a Le Parisien című lapnak nyilatkozta az FC Barcelona veterán középhátvédje, aki 134 szereplésével Franciaország válogatottsági csúcstartója.

"Ha nem jutunk ki az Eb-re, nem játszok többet a nemzeti csapatban. A jövő évi kontinensviadal után mindenképpen visszavonulnék a válogatottól, s mi tagadás, jobban örülnék, ha egy győztes Eb-döntő után tehetném ezt meg" - nyilatkozta Thuram, aki 1998-ban világbajnokságot, 2000-ben Eb-t nyert a franciákkal.

A Raymond Domenech vezette csapat jelenleg 25 pontjával vezeti B jelű selejtezőcsoportot, egy ponttal megelőzve a skótokat és kettővel az olaszokat, az utolsó mérkőzését pedig jövő szerdán vívja Ukrajnában.

Forrás: EPA

Thuramnak még Kijevben is lesz egypár nagy csatája Voronyinnal

A továbbjutás szempontjából tehát kedvező helyzetben van, ám akkor kieshet, ha kikap Kijevben és a szintén már csak egy meccset játszó skótok szombaton legyőzik, vagy döntetlent játszanak az olaszokkal, akik utolsó meccsükön - a papírformának megfelelően - nyernek a Feröer-szigetek legjobbjai ellen.