Vágólapra másolva!
Miroslav Beránek szerződése december végén lejár és most az is eldőlt, hogy nem kerül sor hosszabbításra. A cseh szakvezető az Újpest elleni meccs után a játékosoknak is megköszönte a közös munkát.

A Debrecen hivatalos honlapja szerint biztossá vált, hogy Miroslav Beránek elhagyja a csapatot. A cseh szakember szerződése december 31-én lejár, de a kontraktus hosszabbítására nem kerül sor.

Beránek a nyilatkozatában kifejtette, hogy szeretné kipróbálni magát máshol is. A szakember már a játékosoktól is elköszönt, a szurkolóknak pedig köszöni a biztatást.

"Nem folytatom a munkát Debrecenben, szeretném máshol megpróbálni, az Újpest elleni mérkőzés után ezt a játékosokkal is közöltem" - mondta Beránek.

"Legjobban az bánt, hogy az utolsó meccsen nem tudtunk győzni. Szeretném megköszönni a szurkolóknak és mindenkinek, aki mellettem állt és biztatott. Köszönöm az egész csapatnak a közös munkát. Sok sikert kívánok a DVSC-nek, remélem, a gárdának sikerül megvédeni a bajnoki címet."


A két mester, Miroslav Beránek és Urbányi István így értékelte a szezonzáró Újpest-Debrecen rangadót

A klubvezetőktől kapott tájékoztatás szerint hétfőn igazgatótanácsi ülés lesz, amelyen a tagok meghallgatják Miroslav Beránek beszámolóját az őszi szezonról. Eldől majd, hogy alakul az évből még hátralévő időszak progamja, de az új vezetőedző személyéről ekkor még biztos, hogy nem születik döntés.

Miroslav Beránek 2006 augusztusában Supka Attila távozása után érkezett Debrecenbe. Irányításával egy bajnoki címet és egy Magyar Kupa-ezüsöt nyert a Loki, de az idei szezon nem úgy sikerült, ahogy a szak- és cégvezetés elképzelte.