Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest simán győzött Sopronban a labdarúgó Soproni Liga 15., utolsó őszi fordulójának hétfőn az erős havazás miatt félbeszakadt és csütörtökön újrajátszott mérkőzésén, így a tabella élén négypontos előnnyel várhatja a tavaszi folytatást. A hazaiak kispadján a délutáni híreknek megfelelően Végh Tibor ült, így továbbra sem tudni, hogy mi lesz a sorsa a csapat olasz vezetőedzőjének, Vincenzo Coscónak.

Soproni Liga, 15. forduló:
FC Sopron - MTK Budapest 1-5 (1-2)
Sopron, 500 néző
vezette: Mészáros
Sopron: Takács - Farkas, Sifter, Pocuca, Galliano (Horváth T., 84.) - Csontos, Fehér Z., Dancs (Aquino, 62.), Györök (Freud, 35.) - Tchana, Belic
MTK: Végh - Rodenbücher (Vági, 79.), Lambulic, Pintér Á., Pollák - Zsidai, Pátkai - Kulcsár (Pál, 64.), Kanta J. (Szabó Á., 51.), Bori - Urbán
gól: Tchana (45.), illetve Urbán (12., 19., 65., 90., a harmadikat 11-esből), Sifter (74., öngól)
sárga lap: Galliano (31.), Fehér Z. (59.)

Az első félidőben egy soproni helyzet után szerzett vezetést az MTK és azt követően egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, a Sopron szinte a semmiből szépített a szünet előtt.

Forrás: MTI
Négy találatával Urbán Gábor a góllövőlista élére ugrott

Térfélcsere után is a fővárosiak játszottak fölényben, majd amikor kezdett volna kiegyenlítetté válni a játék, büntetőből növelte előnyét az MTK. Az utolsó bő húsz percben futószalagon gyártották a helyzeteket a kék-fehérek, és bár fölényesen győztek, ha nincsenek Takács kapus bravúrjai, akár kétszámjegyű találatot is elérhettek volna.