Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott néhány tagja szerdán beteglátogatást tett a Heim Pál Gyermekkórház ortopédiai osztályán.

A nemzeti csapatot Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs, Szélesi Zoltán, Csizmadia Csaba, valamint Tőzsér Dániel képviselte, míg a szakvezetésből Várhidi Péter szövetségi kapitány, Teodoru Vaszilisz szövetségi edző és Szekeres Tamás technikai igazgató volt jelen.

A játékosok a teljes csapat által aláírt labdákkal, valamint zászlókkal kedveskedtek az osztály kis betegeinek, néhány szót is váltottak a rajongókkal. Gera Zoltán például sokáig szórakoztatta a vállműtéten átesett hatéves Lacikát, aki láthatóan élvezte, hogy eltölthetett pár percet legnagyobb kedvencével.

"Még a Cottbus játékosaként részt vettem hasonló eseményen, igaz, akkor ezeket összekötötték közönségtalálkozókkal is, így órákon keresztül aláírásokat osztogattunk" - nyilatkozta Szélesi Zoltán, a francia Strasbourg légiósa.


A csapat ezután a tornaterembe tette át székhelyét, ahol Hajnal Tamás egy ajándékkal lepte meg a kórházat: "Csak a hétfői találkozót követő sajtótájékoztatón értesültünk arról, hogy ma itt kell lennünk, és a srácokkal arra gondoltunk, hogy a labdákon kívül esetleg máshogy is tudnánk segíteni, ezért összegyűjtöttünk egy kis pénzt" - mondta a Karlsruhe irányítója.

A futballisták 220 ezer forintot gyűjtöttek össze, amiből az intézmény egy elektroterápiás eszközt vásárolhat, amely a gyógytornászok munkáját könnyíti meg nagymértékben.

A válogatott csütörtökön 11 órától nyilvános edzést tart az Elektromos-pályán, szombaton Moldova, szerdán pedig Görögország ellen játszik Európa-bajnoki-selejtezőt.