Vágólapra másolva!
Jó úton jár a magyar labdarúgó-válogatott, ez szombaton délután is kiderült, amikor Várhidi Péter csapata 2-0-ra legyőzte Máltát Európa-bajnoki selejtezőn. Persze a sikert érdemes a helyén kezelni, de éppen a szigetországiak tavalyi bravúrja ébresztethette rá a magyar szurkolókat, hogy nincs olyan helyzetben futballunk, hogy bárki ellen biztosra menjünk. Szerencsére ez a megfiatalított garnitúra küzd, brusztol, és állandóan bizonyítani akar, a nagy akarás pedig ezúttal nem nyögést, hanem két szép gólt eredményezett, melyekről még a máltai kapitány is elismerően szólt.

A találkozó után elsőként Dusan Fitzel, a máltaiak kapitánya értékelte a sajtó képviselői előtt az Eb-selejtezőt. "Éppen olyan volt a meccs, mint amilyenre számítottam. Láttam a magyarok korábbi mérkőzéseit, és előttem is kikristályosodott, hogy az ellenfél fiatal játékosai bizonyítani akarnak önmaguk és a külföldi játékosmegfigyelők előtt is. A vendéglátók nagyon taktikusan játszottak, gratulálok nekik!"

Fitzel a két gólról is megemlékezett: "Mindkét találatot pontrúgást követően kaptuk, erre figyelnünk kell a jövőben. A magyarok második gólja fantasztikus volt, nem lepődnék meg, ha a forduló legszebbjének választanák."

Várhidi Péter, a mieink szövetségi edzője nem a máltaiakat dicsérte elsőként: "Gratulálok az U19-es csapatnak, az ő sikerük is mutatja, hogy jó úton jár a magyar utánpótlás, s hogy a jövő a fiataloké. Játékosaimra nagyon büszke vagyok, koncentrált futballal rukkoltak elő, s kiderült, nem véletlenül nyilatkoztam óvatosan az esélyekről a találkozó előtt, hiszen a máltaiak sokat fejlődtek az utóbbi időben."

Tőzsérnek is tetszett a gól:

A tréner ezúttal nem arról beszélt, hogy jó úton halad a csapat, immáron a jelent is pozitívnak látja: "Az idei évre tervezett munkát ezzel zömében végrehajtottuk, mindenki láthatja, hogy a közönség mellénk állt, kialakult a csapat gerince, s van stílusa az együttesnek. Agresszív játékkal akartunk kezdeni, s előre meg volt beszélve, hogy Gera és Filkor cserélgetni fogják a helyüket. Mindezt azért, mert Gera a legismertebb játékosunk, s azzal, hogy időnként jobbszélre ment - ahol szintén kiváló teljesítményre képes -, megpróbáltuk megzavarni az ellenfelet. A mai futballban, bárki is az ellenfél, nem kis dolog magabiztos játékkal 2-0-ra győzni."

Várhidi örül, hogy nem lőttünk több gólt:



De vajon a kapitány mivel volt elégedetlen szombaton? "A helyzetkihasználással, valamint védekezésünk pontosságával. Ami azonban pozitívum, hogy irányításom alatt 5 hazai meccsünket is megnyertük, 9-1-es a gólkülönbségünk, a védelmet tehát semmi okom kritizálni." A szakember egyébként szerint a Málta-verésnek semmi köze a tavalyi kudarchoz: "Ez nem visszavágó volt, hanem csak egy állomás a sok közül."

Az [origo] kérdésére, miszerint: "Ha most kezdődnének az Eb-selejtezők, lenne-e esélye a továbbjutásra a csapatnak Várhidi Péter irányításával?", az edző így reagált: "Nem, és ezt most teljesen komolyan mondom. Jelen csoportellenfeleink ellen nem lenne esélyünk a továbbjutás kivívására."

Forrás: MTI

Fülöp Márton, Szélesi Zoltán és Balogh Béla öröme a lefújás után

"Aminek külön örülök, hogy a klubja elengedte a három eltiltottat is, azaz Hajnal Tamást, Priskin Tamást és Vanczák Vilmost. Ami viszont óriási problémát jelent számomra, hogy a 23-as keretet 20 fősre kell szűkítenem a szerdai, lengyelek elleni barátságos meccs előtt" - zárta szavait immáron a közeljövőre célozva Várhidi Péter.