Vágólapra másolva!
Az olasz belügyminisztérium kitiltotta a Napoli futballszurkolóit az AS Roma otthonában jövő szombaton sorra kerülő bajnoki mérkőzésről.

A 20.30 helyett 18 órára előrehozott találkozón azért nem engedik be a vendéghíveket, mert a rendőrségnek tudomására jutott, hogy "balhé" készül a két tábor között.

Két hete hasonló intézkedésre került sor, amikor a Torino-Juventus városi rangadót rendezték meg csak hazai drukkerek előtt.

Az olasz rendőrség egyébként még csütörtökön letartóztatta a Napoli öt szurkolóját, akiket bűnszövetkezetben való részvétellel, vandál cselekedetek elkövetésével és tiltott fegyverviseléssel gyanúsítanak.

A La Gazzetta dello Sport szerint a drukkerek többször megfenyegették a klub vezetőit, hogy ily módon ingyen belépőkhöz jussanak.

A dél-olaszországi együttes számára nagy gondot jelentenek az erőszakos szurkolói csoportok, amelyeket a nápolyiak szerint a helyi maffia tart befolyása alatt.

"Az ultrák között a camorra törvényei uralkodnak" - nyilatkozta egy volt maffiózó.

* * *

Az olasz élvonalbeli Empoli szakemberei, Andrea Innocenti és Garcea Fausto tartottak előadást összesen 130 hazai és határon túli magyar edző részére Debrecenben.

A vendégek elmondták, hogy az Empoli költségvetése 25 millió euró, ebből 2,5 milliót fordítanak az utánpótlásképzésre.

Az előadásra az UEFA-edzőképzés keretében tartott szakmai napon került sor.