Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) nem indít eljárást Francesco Totti, az AS Roma csapatkapitányának "lehetséges doppingügye" kapcsán.

A fővárosiak klasszisa május 13-én elkésett egy rutinellenőrzésről, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingellenes bizottsága pedig arra kérte az illetékeseket, vizsgálják ki az ügyet. A 31 éves támadó, mint kiderült, azért késett, mert aznap született meg Chanel nevű gyermeke.

Totti - aki júliusban lemondta a válogatottságot - az elmúlt szezonban 26 találattal lett a Serie A gólkirálya és ezzel megnyerte az európai Aranycipőt.

AC Milan: Maldini nem érti az UEFA döntését

Paolo Maldini, az AC Milan veterán védője nem ért egyet az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntésével, miszerint két mérkőzésre eltiltották Didát, a Celtic Glasgow-t pedig 60 ezer svájci frank befizetésére kötelezték a két csapat Bajnokok Ligája-találkozóján történt eset kapcsán.

"Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy milyen különbség van a két büntetés között. Tény, hogy Dida hibát követett el, de legalább ekkora felelősségük volt a rendezőknek is. Az elmúlt több mint tíz évben már akkor is bezártak egy stadiont, ha egy kis üveg a kapus mellé szállt" - mondta a 39 éves védő.

A brazil hálóőrnek azért kell bűnhődnie, mert múlt héten, a Celtic Glasgow elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés 90. percében egy pályára futó néző "barátian" megpaskolta az arcát, mire ő előbb üldözőbe vette "támadóját", majd miután látta, hogy nem éri utol, szimulálva összeesett és hordágyon vitette le magát a pályáról.