Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur csütörtökön menesztette Martin Jol vezetőedzőt - jelentette be a Premier League-ben játszó labdarúgóklub.

"Megerősíthetjük, hogy ma este (csütörtökön) a vezetőség felkérte Martin Jol vezetőedzőt és Chris Hughton pályaedzőt, hogy azonnali hatállyal távozzanak posztjukról" - áll az angol klub közleményében.

A holland vezetőedzőt azelőtt menesztették, hogy a Tottenham Hotspur csütörtökön 1-2-re kikapott a spanyol Getafe együttesétől az UEFA-kupa csoportkörének 1. fordulójában.

Az 51 éves Jol Jacques Santinit váltotta 2004 novemberében. Irányításával a Tottemham Hotspur az elmúlt két évben az ötödik helyen végzett a tabellán. Jol a döntésre reagálva közölte: az eredményeket tekintve megérti a klub álláspontját. "Sohasem feledem a Spurs szurkolóit" - mondta.

A vasárnapi, Blackburn elleni összecsapásra a tartalékok edzője, Clive Allen készíti fel a csapatot, az utód várhatóan egy igazi nagyágyú, Juande Ramos, a Sevilla mestere lesz.

A BBC úgy tudja, a két klub már meg is egyezett a folytatásról, amely csak a jövő szezon kezdetén lépne életbe, a The Telegraph szerint azonban már a jövő héten az UEFA-kupa-győztes csapat mestere foglalja el a kispadot a Whita Hart Lane-en, azaz vagy a szerdai, Blackpool elleni Ligakupa-mérkőzésen vagy a jövő szombati, middlesbrough-i vendégszerepléskor már Ramos irányítja a csapatot.

A lap tudni véli, hogy Ramos olyan segítőt kért, aki angolul és spanyolul is beszél, a befutó az egykori Spurs-játékos, Gus Poyet lehet, aki jelenleg a Leedsnél Dennis Wise munkáját segíti.

Spurs-zakó az UEFA-kupábanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071025-uefakupa-dontetlennel-kezdodott-a-csoportkor.html?pIdx=6