Vágólapra másolva!
"Egyre inkább körvonalazódik a magyar labdarúgó-válogatott összeállítása, a gerinc már kialakult" - jelentette ki Várhidi Péter szövetségi kapitány a Málta elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőre készülő csapat sajtóedzése után a Szusza Ferenc-stadionban. A magyarok szombaton 16.20-tól az újpesti pályán fogadják Máltát.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a szakember csütörtökön több taktikai variációt is gyakoroltatott a játékosokkal. Egyelőre még kérdéses, hogy a sárga lapok miatt hiányzókat (Vanczák Vilmos, Hajnal Tamás és Priskin Tamás) ki helyettesítheti.

A mérkőzést még két olyan gyakorlás előzi meg, amelyen a játékosok különböző taktikai feladatokat próbálnak, a kapitány várhatóan ezek után jelöli ki a csapatot, amelynek célja a győzelem.

A kapitány hangsúlyozta, az idei, tizenhárom összecsapásból álló program céljául azt tűzte ki: alakuljon ki egy olyan társaság, amelyre bátran lehet számítani. A Málta elleni a tizedik mérkőzés lesz, de a szakvezető úgy véli, egy hajszálnyival előrébb jár csapatával a tervezettnél, mert a válogatott gerince már kialakult.

Leandro de Almeida, a keret tagja csütörtökön kapitányi engedéllyel átmenetileg elhagyta az együttest, mert állapotos felesége a debreceni kórházban bármikor életet adhat gyermeküknek.

Megérkeztek a vendégek

Késéssel ugyan, de megérkezett Budapestre a máltai labdarúgó-válogatott, amely a csúszás miatt lemondott a csütörtökön 20 órára tervezett Üllői úti edzéséről. Pénteken a találkozó helyszínén, 17 órától vezényel edzést 18 fős keretének Dusan Fitzel szövetségi kapitány.

A mérkőzést az örmény Karen Nalbandjan vezeti, segítői honfitársai, Gegam Vardanjan és Arsak Amirkanjan lesznek. A negyedik játékvezető Araman Amirkanjan.

A máltai keret:
kapusok: Justin Haber (Haidari), Mario Muscat (Hibernians)
védők: Ian Azzopardi (Sliema Wanderers), Roderick Briffa (Sliema Wanderers), Luke Dimech (Macclesfield Town), Josef Mifsud (Valletta), Brian Said (Sliema Wanderers), Kenneth Scicluna (Valletta), Stephen Wellman (Marsaxlokk)
középpályások: Roderick Bajada (Sliema Wanderers), George Mallia (Birkirkara), Udo Nwoko (Leixoes), Peter Pullicino (Marsaxlokk), Kevin Sammut (Marsaxlokk)
csatárok: Michael Mifsud (Coventry City), Terence Scerri (Hibernians FC), Andre Schembri (Eintracht Braunschweig), Ivan Woods (Sliema Wanderers)