Vágólapra másolva!
Egyelőre nem fogadta el a Plymouth Argyle szerződéshosszabbítási ajánlatát Buzsáky Ákos. Az angol másodosztályban szereplő csapat magyar válogatott labdarúgója a hétvégén már el sem utazott csapata hétvégi mérkőzésére. A hírek szerint a középpályás iránt a rivális Queen's Park Rangers érdeklődik.

"Szerintem nagyon jó ajánlatot tettünk Ákos elé, de ő nem fogadta el. Azt tudom, hogy bejelentkezett érte egy másik csapat, s ha úgy dönt, távozni akar, el kell engednünk" - nyilatkozta Ian Holloway, a csapat vezetőedzője.

Buzsáky szerződése a nyáron lejár, ha a januári átigazolási időszakban nem adja el a klub, akkor a nyáron a Bosman-szabály értelmében ingyen távozhat a Home Parkból. A legvalószínűbb azonban az lesz, hogy három hónap múlva a Plymouth kölcsönadja.

Angol lapok szerint a magyar válogatott középpályással 2010-ig hosszabbított volna a klub, s a szerződés értelmében ő lehetett volna a csapat egyik legjobban fizetett játékosa.

Azt a lehetőséget, hogy vajon valóban a Queen's Park Rangers érdeklődik-e a labdarúgó iránt, Holloway nem kommentálta. "Ez csak spekuláció, akár a Real Madrid is érdeklődhet iránta. Ezt a hétvégét Ákosnak adtam, hogy átgondolja döntését. Hosszasan beszéltem vele, mindent felvázoltam neki, amit csak lehetett. Próbáltam meggyőzni, hogy maradjon, mert az épülő csapatban is helye lenne."