Vágólapra másolva!
Lemond posztjáról Oleg Blohin ukrán szövetségi kapitány, ha a labdarúgó-válogatott nem kvalifikálja magát a 2008-as Európa-bajnokságra.

"Ha nem sikerül teljesíteni a küldetést, azaz az Eb-részvétel kivívását, akkor nem folytatom" - mondta a szakvezető, bár hozzátette, fogalma sincs, hogy a helyi szövetség vezetősége elfogadná-e a lemondását.

A tavalyi vb-negyeddöntőben a későbbi győztes olaszoktól vereséget szenvedett ukránok rendkívül nehéz, már-már reménytelennek tűnő helyzetben vannak, ugyanis nyolc pont a hátrányuk az éllovas skótokkal, hét a második olaszokkal és hat a vb-ezüstérmes franciákkal szemben. Igaz, a rivális triónál egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A 7 csapatos csoportból az első kettő jut ki a 2008-as kontinensviadalra. Blohin legénysége szombaton Skóciában lép pályára, míg jövő szerdán Feröer-szigeteket fogadja.

Miközben Blohin lemondásról beszél, addig az orosz válogatott szerződést hosszabbított Guus Hiddink szövetségi kapitánnyal. A 60 éves holland mester kontraktusa eredetileg jövőre járt volna le, de Vitalij Mutyko szövetségi elnöknek sikerült rávennie a maradásra a trénert.

A 2006-os vb-n még Ausztráliával nyolcaddöntőző Hiddink korábban azt nyilatkozta, hogy ha az oroszok nem jutnak be a selejtezőcsoportból a jövő évi Európa-bajnokság tizenhatos döntőjébe, akkor a kvalifikációs sorozat befejezése után, november végétől szívesen dolgozna a Chelsea vezetőedzőjeként.

Az oroszok a horvátok és az angolok mögött jelenleg a harmadik helyen állnak az E csoportban, előbbiekkel szemben öt pont a hátrányuk, utóbbiaktól kettővel vannak lemaradva, s még három mérkőzést játszanak.