Vágólapra másolva!
Ugyan a hét közben nemzetközi kupafordulóra került sor, de álomcsapatunkban csak három olyan futballista akad, aki két mérkőzésen is pályára lépett volna a múlt héten. A tizenegy futballista összesen kilenc nemzetet képvisel, köztük a magyart is, köszönhetően a válogatottban az MLSZ döntése értelmében továbbra is mellőzött Huszti Szabolcs remek teljesítményének.

Kapus
Miroslav Miller (cseh, FK Mladá Boleslav): Nem szerepeltek valami jól az UEFA-kupában az olasz csapatok, hiszen a Fiorentina kivételével mindegyikük kiesett. A Palermo például otthon bukott el a cseh Mladá Boleslav ellen, ami nagy részben a vendégek kapusának, Millernek volt köszönhető: a portás már a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban is jól védett, majd a büntetőpárbajban hárította Edison Cavani tizenegyesét.

Hátvédek
Gennaro Sardo (olasz, Catania): A szicíliai együttes egyelőre a középmezőnyben található a Serie A-ban, köszönhetően annak, hogy a hét végén hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Livornót. A mérkőzés hőse a jobbhátvéd Sardo volt, aki nem csak védőfeladatát látta el hibátlanul, hanem ő szerezte a találkozó egyetlen találatát - amely egyben Sardo első gólja volt az élvonalban.

Tonel (portugál, Sporting CP): A lisszaboni együttes remek hetet zárt, hiszen mind a Bajnokok Ligájában, mind a bajnokságban megnyerte mérkőzését. A BL-ben idegenben verték a Dinamo Kijevet, a pontvadászatban pedig a Vitória Guimaraes volt az áldozat, és a középhátvéd Tonel mindkét alkalommal eredményes volt.

Szotirisz Kirgiakosz (görög, Eintracht Frankfurt): A frankfurti együttes a biztató szezonrajtot követően három mérkőzésen keresztül nyeretlen maradt a Bundesligában, így a Bayer Leverkusen elleni győzelem a lehető legjobbkor jött a számára. A három pontot elsősorban görög középpályásának köszönhette a csapat, hiszen az Eintracht mindkét találatát Kirgiakosz érte el.

Herman Hreidarsson (izlandi, Portsmouth FC): Harry Redknapp csapata sorozatban harmadik bajnokiját nyerte meg a hétvégén, és immár az ötödik helyen áll a tabellán. A Reading FC elleni gólzáport követően most a védelem is összekapta magát, így a Fulham FC nem tudta bevenni a Pompey kapuját, ráadásul a csapat balhátvédje, Hreidarsson szerezte a második találatot.

Középpályások
Jerome Leroy (francia, Stade Rennes): A breton együttes a hétvége egyik legnagyobb meglepetését okozta a Ligue 1-ben azzal, hogy idegenben 3-1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint. A vendégek részéről főleg Leroy villogott, aki egykori klubja ellen előbb gólt szerzett, majd parádés gólpasszt is adott.

Elano (brazil, Manchester City): Sven-Göran Eriksson együttese továbbra is tartja magát a Premier League élmezőnyében, a rengeteg nyári igazolás közül elsősorban Elano vált be. A brazil középpályás a hét végén a Middlesbrough FC ellen is kiválóan futballozott, és két találattal járult hozzá csapata 3-1-es győzelméhez.

Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona): A katalán gárdánál az utóbbi időben leginkább Ronaldinho, illetve Lionel Messi volt a fő beszédtéma, noha Iniesta hetek óta fantasztikus formában játszik. Ezúttal Yaya Touré sérülése miatt védekező középpályásként vetették be a VfB Stuttgart és az Atlético Madrid ellen is, Iniesta pedig itt is megállta a helyét - a Kicker szerint például a BL-ben a mezőny legjobbja volt.

Huszti Szabolcs (magyar, Hannover '96): A Stuttgartnak nem volt valami jó hete, hiszen nem csak a Barcelonától, hanem a Hannovertől is kikapott hazai pályán 2-0-ra. Utóbbi találkozón a magyar középpályás, Huszti Szabolcs volt a mezőny legjobbja, aki háromszor is betalált - igaz, ebből csak kettő volt érvényes, hiszen első alkalommal az értékesített tizenegyest kellett megismételnie, de másodjára sem hibázott.

Csatárok
Afonso Alves (brazil, SC Heerenveen): Nem akármilyen eredmény született a holland élvonalban a hét végén, hiszen a Heerenveen együttese 9-0-ra verte a Heracles Almelót, ráadásul a kilenc gólból hetet egyetlen futballista ért el. A brazil Afonso Alves a legutóbbi szezonban gólkirály lett Hollandiában, a mostani bajnokságban azonban eddig a vezetőséggel való vitája miatt nem játszott. Érdemes volt vele kibékülni...

Forrás: EPA
Alves lövése valószínűleg gól

Robin van Persie (holland, Arsenal FC): Az Ágyúsok továbbra is ellenállhatatlanul szerepelnek, hiszen a múlt héten is megnyerték mindkét mérkőzésüket, még ha a találkozók szorosan is alakultak. A BL-ben a Steaua Bucuresti ellen Van Persie találatával gyűjtötték be a három pontot, majd a bajnokságban a Sunderland AFC ellen a holland csatár kétszer is betalált - a végeredmény pedig 3-2 lett.