Vágólapra másolva!
Evander Holyfield 45 évesen ötszörös profi világbajnokká válhatott volna, ám ez nem jött össze neki, így "csak" dobogós lett állandó heti rovatunkban, eggyel előrébb végzett viszont Bátorfi Csilla, aki kedden végleg befejezte fantasztikus, 22 éves pingpong-pályafutását. Focistáinkról ritkán mondhatunk jót, most végre eljött ennek is az ideje. Egy héten belül ugyanis négy tétmeccset is megnyert a magyar válogatott: az U19-esek három, míg a felnőttek egy diadalt könyvelhettek el. Ez a négyes diadal lett a hét sportsztorija.

Sporttörténeti eseményre készült múlt héten a bokszvilág, Evander Holyfield előtt ugyanis nyitva állt a lehetőség, hogy a profi ökölvívás első ötszörös nehézsúlyú világbajnoka legyen.

A 45 éves klasszisnak ehhez a WBO címvédőjét, Szultan Ibragimovot kellett volna legyőznie Moszkvában, ám a 32 esztendős orosz megoldhatatlan feledat elé állította Holyfieldet, aki nem tudott mit kezdeni ellenfele biztonsági védekezésével és kontraütéseivel.

A mérkőzés egyébiránt elmaradt a várakozásoktól, csupán a hajrában pörgött fel a küzdelem, a 11. menetben Ibragimov testütései megfogták az amerikait, aki átvészelte a nehéz időszakot, az utolsó menetben pedig mindent egy lapra feltéve próbált rohamozni, de túl későn jött a fellángolás.

A súlycsoport egyik legígéretesebb bunyósának tartott Ibragimov nagy pontfölénnyel (117-111, 117-111, 118-110) védte meg az övét, Holyfield maga is elimerte az eredmény jogosságát, ugyanakkor továbbra sem adta fel a reményt, hogy ötszörös világbajnokként akassza szögre a kesztyűt.

Forrás: MTI

Pedig nem is néz ki idősebbnek

"Amint lehet, visszatérek" - ígérte a meccs utáni sajtótájékoztatón, rajta kívül azonban kevesen tartják elképzelhetőnek, hogy még egyszer képes lesz felkapaszkodni a csúcsra.