Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke nyilvánosan is bocsánatot kért az olasz válogatottól amiatt, hogy a tavalyi, németországi világbajnokság döntője után általános meglepetésre nem ő adta át a játékosoknak a győzelemért járó kupát.

A svájci sportvezető elárulta: attól tartott, hogy a német szurkolók kifütyülik, s ezzel nem akarta rontani az ünnepség hangulatát. "El szerettem volna kerülni egy csúnya szituációt, hiszen a helyiek korábban azt bizonyították, hogy már a FIFA szó hallatán is nemtetszésüket fejezik ki" - mondta Blatter, akit a 2005-ös Konföderációs Kupa alkalmával is kifütyültek a németek, s aki végül Berlinben Lennart Johansson UEFA-elnököt kérte meg a díj átadására.

A FIFA elnöke ugyanakkor azt is jelezte: ma már hibának tartja, hogy nem volt bátorsága vállalni az esetleges kellemetlen helyzetet, hiszen a világbajnok csapatot a nemzetközi szövetség első emberének illett volna köszönteni. Az olaszoktól egyébként már közvetlenül a finálé után elnézést kért a történtekért.