Vágólapra másolva!
A Premier League 22. fordulójának zárónapján az Aston Villa Király Gáborral a kapujában 0-0-s döntetlent ért el hazai pályán a Chelsea ellen, míg a nap másik mérkőzésén az Arsenal sima 4-0-val küldte haza a továbbra is kilátástalan teljesítményt nyújtó Charltont.

Ötödik meccsére, és első pontjára (vagy pontjaira) készülődött az Aston Villa kapujában Király Gábor, aki a Crystal Palace-tól egy hónapra érkezett kölcsönbe a kapusvész által sújtott birminghami klubhoz. A magyar válogatott portás szürke mackóalsója eddig nem sok sikert hozott csapatának, hiszen a Chesea elleni összecsapást megelőzően a Villa mind a négy meccsét elveszítette az új hálóőrrel.

A folytatás roppant nehéznek ígérkezett, hiszen a Villa Parkban az a Chelsea volt az ellenfél, amely két megelőző meccsét döntetlenre adta - ráadásul kiscsapatok, a Reading és a Fulham ellen, mindezt fokozandó, hogy mindkét esetben hazai pályán -, így mindenképpen győznie kellett, ha nem akart immáron komolynak mondható lépéshátrányba kerülni a Manchester Uniteddel szemben a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

Jose Mourinho eddigi felfogásán változtatva két szélsővel (Wright-Phillips és Kalou személyében), valamint egy centerrel (Drogba) kezdett, a másik oldalon pedig a kolumbiai légiós, Angel egyedül kényszerült felvenni a harcot a londoni védőkkel. A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően kezdődött, hiszen a Chelsea támadólag lépett fel, többet is birtokolta a labdát, azonban végül az egész első félidőben egyetlen valamirevaló gólhelyzetet tudott kidolgozni (igaz az ziccer volt, de Drogba földre pattintott lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret). Az Aston Villa rendkívül szervezetten, önfeláldozóan védekezett, Király Gábor pedig keveset találkozott a labdával.

A második félidőben egy más felfogású Villa jött ki a pályára, mintha megérezték volna a vérszagot McCannék. Egyre inkább kiegyenlített lett a csata, a hazai játékosok méterekről csúsztak minden labdáért, de Mourinho tanítványait sem kellett félteni, így kemény, élvezetes, igazi angol meccset láthatott a publikum. Egy szögletet követően Király Gábor kiejtette a labdát, de szerencséjére odalett a vendéghelyzet, a magyar kapus később egy látványos kifutást követő egykezes labdalehúzással kompenzált.

A hazaiak mestere, Martin O'Neill bátor húzásra szánta el magát, amikor a 75. percben - bizonyítván, hogy nem és kizárólag az eredmény őrzésére törekszik - a középpályás Davis helyett pályára küldte Milan Barost, így már két és fél csatárral támadott a Villa (Agbonlahor inkább a jobb oldali vonal melletti száguldozás nagymestere).

Nyerhettek volna a bordó-kékek is, de Ridgewell fejese néhány centiméterrel elkerülte a vendégkapu jobb oldalát, míg a másidk oldalon Lampard már a ráadásban az ötösről magasan a kapu fölé bombázott. A vége azzal együtt igazságosnak mondható 0-0, hogy a Chelsea jobb csapat, mint a Villa, több helyzete is volt, de a birminghamiek újabb bizonyságát adták a tételnek, miszerint törhetetlen küzdőszellemel egy-egy meccsre eltüntethető két csapat között a nyilvánvaló tudáskülönbség.

A nap másik összecsapásán az Arsenal simán, 4-0-ra verte a kiesés ellen harcoló városi vetélytársat, a Charltont, így a Boltont megelőzve már negyedik a tabellán.

Premier League, 22. forduló:
Aston Villa - Chelsea 0-0

Arsenal - Charlton 4-0 (2-0)
gól:
Henry (30. - tizenegyesből), Hoyte (45.), Van Persie (76., 90. - ez elsőt tizenegyesből)