Vágólapra másolva!
Tizenegy esztendeje annak, hogy utoljára magyar bajnokit játszott Lisztes Krisztián. A Ferencváros egykori középpályása tíz németországi év után úgy érzi, eljött az ideje a hazatérésnek. Az 49-szeres válogatott labdarúgó az [origo] kamerája előtt beszélt céljairól, vágyairól.

1993-ban mutatkozott be a Ferencvárosban, s 1996-os távozása után most ismét a zöldekhez térhet vissza Lisztes Krisztián. A 49-szeres válogatott labdarúgó öt évet töltött Stuttgartban, majd 2001 és 2005 között a Werder Bremenben játszott, egy évet pedig a Borussia Mönchengladbachban is lehúzott.

Hosszú ideje azonban sérüléssel bajlódik, s hiába tett jó benyomást a nyáron a horvát Hajduk Split vezetőire, végül mégsem szerződött a dalmát együtteshez.

"Egyelőre edzésre járok, semmi konkrétum nincsen még" - nyilatkozta a labdarúgó az [origo] megkeresésére. "Már nem vágyom külföldre, a nagy célok elérésére nincsen realitás, egy osztrák középcsapat meg már nem motiválna. Több hazai együttes is megkeresett, de elsősorban a Fradiban gondolkodom. Azt kell mondanom, az érzelmek dominálnak, a család, a gyerekek a fontosak, s nem a pénz."


Lisztes jó érzéssel tölti el, hogy ismerős játékosokkal, barátokkal készülhet együtt, mint Lipcsei, Dragoner, Mátyus vagy Vincze Ottó. "Bánt, hogy a csapat csak a másodosztályban szerepel, remélem, idén sikerül visszajutni oda, ahová a Fradi tartozik" - mondta.

A középpályás örül annak, hogy a Fradiban minden segítséget megkap. "Minden adott itt, hogy abban az ütemben készüljek, ahogy a sérülésem engedi. Splitben sok mindent végigcsináltam, azonban vannak hullámvölgyek, napról napra változhat a helyzet, hogy mit bírok, s mit nem."