Vágólapra másolva!
Vaskó Tamást csütörtökön kiengedték a kórházból és a gyomorfertőzésből felépült védő este már együtt készült a magyar válogatott többi labdarúgójával a Bosznia-Hercegovina elleni, szombati Európa-bajnoki selejtezőre, amely 16 órakor kezdődik Székesfehérváron.

A nemzeti együttes csütörtöki nyilvános edzése bő egy órán át tartott, melyen minden kerettag teljes intenzitással végezte a feladatokat. Egyedül az U21-es gárdától szerda este behívott Pintér Ádám hiányzott a gyakorlásról: az MTK Budapest fiatal védőjével kapcsolatban Várhidi Péter szövetségi kapitány azt mondta, hogy nem egészséges, ezért nem tudott bekapcsolódni a munkába.

A szakvezető a tréninget követő sajtótájékoztatón a bosnyákokról úgy nyilatkozott, hogy agresszív, a durvaság határát súrolja az ellenfél stílusa, ami nem fekszik a magyar válogatottnak.

"A bosnyákoknál szinte mindenki 190 cm-nél magasabb, erős felépítésű, ezek a futballisták állandóan keresik az ütközés lehetőségét" - mondta Várhidi. "A mieink összeállításáról csak akkor döntök véglegesen, ha már ismerem az ellenfél felállását és kezdő tizenegyét, ezért pénteken csak várható kezdőcsapatot tudok megadni, amely a meccsig akár három-négy helyen is változhat. Egyelőre az is kérdéses, hogy számíthatok-e Vaskóra. Bár a mai tréninget végigdolgozta, messze nincs százszázalékos állapotban."

A szakember úgy vélekedett: a jövő szerdai, Törökország elleni találkozóval még egyáltalán nem érdemes foglalkozni.

"Kizárólag a szombati összecsapás számít. Nem pontokban gondolkodom, hiszen már nincs esélyünk a továbbjutásra. Nekünk játékban és mentalitásban kell minden mérkőzésen előrelépnünk. Úgy is fogalmazhatunk, hogy felkészülési tétmeccseket játszunk a következő selejtezősorozatra."

A bosnyák válogatott pénteken 15:45-kor érkezik Budapestre. Szekeres Tamás, a magyar együttes technikai igazgatója elmondta, hogy a vendégek Budapesten a Novotelben laknak majd és a tervek szerint pénteken 18.30-tól edzenek a székesfehérvári stadionban.

A bosnyákok a C csoportban hét mérkőzésen szerzett 13 pontjukkal a negyedik helyen állnak, de ezzel nincsenek ponthátrányban az Eb-kvalifikációt jelentő második helyet elfoglaló norvégokkal, illetve a harmadik, de eggyel kevesebb találkozót játszott törökökkel szemben. A magyarok hét meccsen szerzett hat ponttal ötödikek.