Vágólapra másolva!
A világbajnok olaszok elleni barátságos mérkőzésen aratott győzelemmel, és a bosnyákok elleni sikeresen megvívott Eb-selejtezővel a magyar labdarúgó-válogatott elérte, hogy a Törökország elleni idegenbeli találkozót kiemelt figyelem kiséri a futballbarátok részéről. Bár a magyar csapatok a fogadkozásban általában jól állnak, sajnos eddig ritkán fordult elő, hogy a tét vagy az ellenfél szurkolótábora által keltett hangulat ellenére sem remegtek meg a lábak, az [origo]-nak adott interjúban viszont Tóth Balázs és Tőzsér Dániel is egybehangzóan állította, hogy ezúttal nem ijednek meg a mieink a török fanatikusoktól.

Bár Tóth Balázs nem lépett pályára a bosnyákok elleni győztes találkozón, de a szerdai találkozó helyszíne, az Inönü-stadion nem lesz ismeretlen számára, hiszen két és fél évet játszott Törökországban, és kétszer is sikerélménnyel távozhatott a Besiktas félelmetes arénájából.

Nem meglepő, hogy a középpályás úgy véli, hogy pokoli hangulatot teremtenek majd a hazai drukkerek, akik már nagyon ki vannak éhezve, hogy odahaza lássák a kedvenceket, lejár ugyanis végre az az eltiltás, amit még a 2006-os világbajnokság pótselejtezőjén történt események miatt kapott a félholdas gárda.

Akkor a vébére kijutó svájciakkal akadtak össze a török játékosok, és a pályán, valamint az öltözőfolyosón is küzdősport-bemutatót tartottak, amit az UEFA zárt kapus meccsekkel büntetett. A jelenleg a belga Genknél légióskodó Tóth szerint a fanatikus közönség akár hátrány is lehet Fatih Terim csapatának, mert könnyen előfordulhat, hogy ha a mieink bátran játszva átvészelik a találkozó elejét, akkor a nézők a kedvencek ellen fordulnak.

A görög AEK Athénnál Tőzsér Dániel már hozzászokhatott a remek légkörhöz, hiszen a hellén drukkerek is ugyanolyan szenvedélyesen buzdítják csapatukat, mint a törökök, így a Tóth Balázshoz hasonlóan a védekező középpályás posztján bevethető játékos sem fél az isztambuli hangulattól, mert úgy érzi, hogy a Várhidi-csapat már tudja kezelni ezeket a helyzeteket, sőt, egyre jobban kedveli.

A ballábas Tőzsér itthon az FTC-ben játszott irányítót és bal oldali középpályást, az AEK-nál viszont védekező középpályásként számítanak rá, ami közel áll a játékstílusához, és bár tudja, hogy ez nem az a szerepkör, ahol látványosan lehet villogni, de az ő teljesítménye is kell ahhoz, hogy teljes legyen a csapat.