Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában az utolsó helyezett Derby County hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet, amely ezzel elvesztette veretlenségét.

Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, 15 másodperc elteltével Lewis végezhetett el szögletet, amit Howard csúsztatott a léc fölé. A jobbhátvéd Mears is előremerészkedett, a szólóját ballábas lövéssel zárta le, ami Harper kapus ölében halt el.

A 17. percben a Derby-játékosok még kezezést reklamáltak egy szöglet után, amikor gyors kontrát indított a Newcastle, Milner játszotta meg a keresztbemozgó Owent, aki nagyon kisodródott, de vissza tudta tenni a labdát, az érkező Rozehnal viszont ballal, óriási helyzetben nem találta el a kaput 7 méterről.

A 37. percben a vendégek végeztek el szögletet, belül Rozehnal eltűnt Leacock szorításában - adtak már ilyenért büntetőt -, a lepattanó labda pedig Alan Smith elé került, aki reflexből csak belepöckölt, de fölétrafált. Amíg a tévéközvetítés során a Leacock, Rozehnal affért ismételték, a Kosok megszerezték a vezetést, Bywater hatalmas kirúgását Howard úgy vette le, hogy a labda éppen a sérüléséből visszatért, és a Derbyban első meccsét játszó Kenny Miller elé került, aki bődületesen nagy gólt akasztott a bal felsőbe jobb külsővel, 23 méterről.

Hamar válaszolhatott volna a Newcastle, de egy szépen kijátszott akció végén Ameobi ballal a bal sarok mellé helyezett. A második félidő ugyanúgy indult, mint az első, ismét Howard gyors fejesével veszélyeztettek a hazaiak, a Derby csatára szépen jött a labda elé, de a bal kapufa mellé bólintott. A vendégeknek rendre elfogyott a tudományuk a Derby tizenhatosánál, Owent le is vitte Sam Allardyce, de a helyére behozott Martins sem került helyzetbe, Taylor ellenben odaért, de magasan a léc fölé bikázott.

A hátralévő időben Howard kétszer is bebiztosíthatta volna csapata győzelmét, de mindkétszer rosszul használta a fejét, a Szarkák azonban még egy pontot sem tudtak elcsenni, így elvesztették veretlenségüket, míg a Derby első diadalával elkerült az utolsó helyről.

Premier League, 6. forduló:
Derby County - Newcastle United 1-0 (1-0)
gól:
K. Miller (38.)

Felkúszott a második helyre a ManCityhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070916-ez-tortent-vasarnap-a-topligakban.html?pIdx=1