Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Élő:
Vágólapra másolva!
Vasárnap kezdi meg a Hamburg labdarúgó-csapata a szurkolói számára már korábban meghirdetett temető munkálatait: az erre igényt tartó drukkerek így kedvenceik stadionjától alig egy kirúgásnyira alhatják majd örök álmukat.

A klubsírkert 3-500 szurkolót fogadhat majd be a hamburgi Altona temető egyik szárnyában, mintegy 50 méterre a csapat stadionjának nyugati lelátójától. Az egy évvel ezelőtt bejelentett terv azonnal nagy érdeklődést váltott ki, többen meg sem várták a tarifák közzétételét, azonnal előjegyeztették magukat.

A hamburgi klubtemető lesz az első a maga nemében Németországban, sőt feltehetően egész Európában - mondta Christian Reichert, a csapat egyik vezetője. Dél-Amerikában az argentin Boca Juniors fogott hasonló vállalkozásba.

Reichert mindazonáltal szükségesnek tartotta leszögezni, hogy a klubtemetőben nem dekorálják a csapat (kék) színére a sírokat és nem fogják árusítani a klub emléktárgyait. "Elképzelhető azonban, hogy a temetések alkalmával eléneklik a Hamburg csapatának indulóját, vagy hogy a koporsókon ott lesz a klub jelvénye. Ugyanakkor a klubtemetővel a Hamburg nem akar külön jövedelemre szert tenni" - szögezte le az illetékes.

A Hamburg az egyedüli csapat, amely a Bundesliga 1962-es rajtja óta valamennyi bajnokságban részt vett, és hat alkalommal is hazavitte a bajnoki serleget, 1983-ban pedig a Bajnokcsapatok Európa Kupáját is elnyerte. Jelenleg az ötödik helyen áll a Bundesligában 7 ponttal.

Mindent egy helyen az Eb-ről