Vágólapra másolva!

Kilenc újpesti szurkolót állítottak elő Nyíregyházán

Kilenc újpesti szurkolót állított elő a rendőrség a Nyíregyháza-Újpest FC NB I-es labdarúgó-mérkőzést követően, egyiküket őrizetbe vette, míg a többiek ellen szabálysértési feljelentést tett - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője hétfőn.

Fülöp Gergely tájékoztatása szerint a 2-1-es újpesti győzelemmel végződött találkozó után a fővárosi szurkolók szóváltásba keveredtek a Budapestre induló vonaton a kalauzzal, mert nem volt jegyük.

A főhadnagy elmondta, a jegyvizsgáló meghúzta a vészféket és leszállította a szerelvényről a randalírozókat, akik egyike kővel bedobta a vasúti kocsi ablakát. A rendőrök ekkor kilenc szurkolót állítottak elő, a kődobáló budapesti férfit garázdaság és rongálás miatt őrizetbe vették, a többiek ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

A szóvivő megjegyezte: a szombati mérkőzést nem minősítették kiemelt kockázatúnak, a rendőrség szerződés híján így csak a stadionon kívül láthatott el biztosítási feladatokat. A meccset követően a rendőrök a városban megakadályozták, hogy a két szurkolótábor néhány tagja összeverekedjen, s közülük a hangadót garázdaságért feljelentették.

Az újpesti szurkolók a vasútállomásig rendőri kísérettel vonultak, s a hazai drukkerek útközben megakarták dobálni őket, de a rendőrök megakadályozták az erőszakot.

Nyíregyháza - Újpesthttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20070901-soproni-liga-nyiregyhazan-gyozott-az-ujpest.html?pIdx=4