Vágólapra másolva!
Egy nappal a törökországi utazás előtt Gera Zoltán, a magyar válogatott csapatkapitánya adott interjút az [origo]-nak. Az Angliában légióskodó támadó a legutóbbi két győzelem ellenére is szerénységre int, úgy véli, egyelőre még nem értek el semmit, az isztambuli Eb-selejtezőn pedig az olaszok elleni meccsnél is nehezebb dolguk lesz. 

"Jól érezzük magunkat a bőrünkben, de tudjuk, hogy még semmit nem értünk el. Két meccset nyertünk, ez jó dolog, de ugyanúgy szerénynek kell lennünk, hiszen számunkra a fejlődés a legfontosabb" - mondta Gera Zoltán, aki az olaszoknak és a bosnyákoknak is gólt rúgott tizenegyesből.

Törökországban rendkívül felfokozott hangulatban várják a találkozót, hiszen a válogatottnak a máltai 2-2 után mindenképpen győznie kéne ahhoz, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit. "A törökök biztos nagyon fel vannak tüzelve, mindenképpen nyerni akarnak, és már az elején el akarják dönteni a mérkőzést. Fontos, hogy átvészeljük az első húsz percet, aztán talán alábbhagy az iram. Nyugodtan és fegyelmezetten kell játszanunk, de azt tudni kell, hogy török játékosok egyénileg nagyon jók, úgyhogy nehéz meccsre számítok, nehezebbre, mint az olaszok elleni volt."


Gera szerint ugyanakkor mellettük szólhat, hogy míg a törökök győzelmi kényszerben lépnek pályára, addig a magyar csapat ezúttal is felszabadultan futballozhat. Ráadásul az ellenfelet Máltán megfigyelő Tornyi Barnabás úgy vette észre, Fatih Terim csapata könnyen megzavarodik, és ezáltal többször hibázik olyankor, ha nem az elképzelései szerint alakul a mérkőzés.

Az isztambuli Eb-selejtező magyar idő szerint szerdán 19.30-kor kezdődik. A mieink már megérkeztek a helyszínre, a hírek szerint a mérkőzést hatalmas várakozás előzi meg, ezt jelzi, hogy a repülőtéren legalább két tucat televíziós társaság várta a magyarokat.

Az érdeklődés középpontjában a nemrég Törökországban légióskodó Tóth Balázs állt, legtöbben a Malatyasporban, a Kayserisporban és az Erciyessporban is megfordult középpályással akartak interjút készíteni.