Vágólapra másolva!
Brit lapértesülések szerint Guus Hiddink, az orosz labdarúgó-válogatott holland szövetségi kapitánya jelenleg nem vállalja el a Chelsea szakmai munkájának irányítását, de nem zárkózik el egy későbbi együttműködés elől.

"José Mourinho távozása után megkeresett Roman Abramovics klubelnök, de én most minden energiámmal az orosz válogatottnál folyó munkára szeretnék koncentrálni" - mondta a Daily Express című lapnak a tréner.

Hiddink elárulta: ha csapatával a selejtezőcsoportból nem sikerül bejutni a jövő évi Európa-bajnokság tizenhatos döntőjébe, akkor a kvalifikációs sorozat befejezése után, november végétől szívesen dolgozna a Chelsea vezetőedzőjeként.

A londoni klubnál az izraeli Avram Grant vette át Mourinho helyét, a szakembernek azonban nincs meg a legmagasabb végzettsége, az UEFA Pro licenc, amely nélkül elvileg nem ülhetne le a kispadra a Bajnokok Ligája- és Premier League-találkozókon.

Az európai szövetség (UEFA) szóvivője szerint a szervezet addig nem foglalkozik Grant edzői végzettségével, amíg valaki nem emel kifogást a tréner ténykedése ellen. "Információink szerint az angol és izraeli szövetség már elkezdte az egyeztetéseket ebben a kérdésben, mindenképpen megvárjuk ennek az eredményét" - tette hozzá az UEFA illetékese.