Vágólapra másolva!
1989. április 15-én az angol labdarúgás legnagyobb tragédiáját élte át. A Liverpool FC-Nottingham Forest FA-kupa-elődöntőn a sheffieldi Hillsborough-stadionba jegy nélkül benyomuló drukkerek 96 szurkolót tapostak halálra. A Liverpool vezetősége az ő emlékükre 96 üres széket szeretne elhelyezni a klub 2010-re elkészülő új létesítményében.

Az 1989. április 15-i dátumot a Liverpool FC legsötétebb napjaként tartják számon. A csapat a Nottingham Forest elleni FA_kupa-elődöntőjét a sheffieldi Hillsborough-stadionban vívta, ahová a jegy nélkül beözönlő drukkerek a kerítéshez nyomták társaikat. A helyszínen 95-en haltak meg, egy társuk négy éven keresztül feküdt kómában, ő 2003-ban hunyt el.


A Vörösök 21 évvel a tragédia után állítanának örök emléket, a klub ugyanis 2010-ben új stadionba költözik, s a Stanley Parkban 300 millió fontért felépülő 80 ezres létesítményben 96 széket üresen hagynának a szurkolókra emlékezve.

"Kétségtelen, felmerül lehetőségként ez a verzió is, de még semmiről sem született végleges döntés" - nyilatkozta Ian Cotton, a klub szóvivője.