Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülésen elhangzott, hogy az első elszámolás szerint a szerdai Magyarország-Olaszország barátságos válogatott mérkőzést nettó 20 millió forintos nyereséggel zárta a szervezet.

A 3-1-es bravúros magyar sikerrel zárult találkozóval kapcsolatban az is kiderült, hogy a legfrissebb adatok szerint 36 638 szurkoló látta a helyszínen a világbajnoki címvédő legyőzését, míg a televíziós közvetítést a tévét nézők 42 százaléka, mintegy 1,5 millió érdeklődő figyelte.

A vezető testület tagjai a legnagyobb elismerés hangján értékelték a magyar válogatott teljesítményét, s 10 millió forintos prémiumot szavaztak meg a játékosoknak és a szakmai stábnak.

Szintén pénzzel kapcsolatos bejelentés volt, hogy a televíziós közvetítések jogtulajdonosa, a Sport5 1,3 millió eurós, határidő nélküli hitelt biztosít azoknak az összegnek az ellentételezéseképpen, amelyeket az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zárolt a svájci tartományi bíróság döntése nyomán az MLSZ Kentaróval zajló pereskedése miatt. A törlesztésre majd a Kentaro-per lezárulta után kerül sor.

Az MLSZ tájékoztatása szerint az ülésen szóba került a magyar klubcsapatok vártnál gyengébb kupaszereplése is, s a helyzet értékelésére, az előrelépést elősegítő teendők kidolgozására bizottság alakult, melynek vezetője Kovács Péter, az Újpest tulajdonosa lett. A testület tagjai szintén hasonló szerepet játszanak a magyar élfutballban: Szima Gábor (Debrecen), Nagy Ferenc (Zalaegerszeg), Jámbor János (Vasas) és George Hemingway (Honvéd).