Vágólapra másolva!
A szerdai barátságos labdarúgó-mérkőzések közül egyértelműen az angol-német párharc lehet az egyik legizgalmasabb összecsapás. Az már biztos, hogy az újjávarázsolt Wembley-stadionban telt ház, azaz 90 ezer szurkoló buzdítja majd a csapatokat. Mindkét szövetségi kapitánynak akad gondja bőven.

Joachim Löw német szövetségi kapitány számára nem könnyű a feladat, ugyanis egy kezdőcsapatnyi klasszist kénytelen nélkülözni. "Jelen pillanatban hatvan játékos sérült a Bundesligában. Sokan úgy vélik, úgy kell megnyerni egy párharcot, hogy jól sípcsonton rúgja az ellenfelet" - kesergett a szövetségi kapitány, aki szombaton kulcsemberét, Miroslav Klosét veszítette el. A Bayern München csatárát egykori brémai csapattársa, Naldo terítette le, s a tavalyi világbajnokság gólkirálya térdszalagját fájlalva nem játszhat.

Ugyancsak nem szerepelhet a Bayern középpályása, Bastian Schweinsteiger, illetve a stuttgarti Sami Khedira, de korábban kidőlt már a sorból Michael Ballack, Mario Gomez, Lukas Podolski, Jan Schlaudraff, Torsten Frings, Tim Borowski, Marcell Jansen és Clemens Fritz is.

A másik oldalon sem egyszerű a helyzet, hiszen Steve McClaren kapitány nem számíthat Steven Gerrard, Owen Hargreaves, Darren Bent, Sol Campbell, Gary Neville és Wayne Rooney szolgálataira sem.

A hírek szerint a hetek óta törött lábujjal játszó Frank Lampard, illetve a szintén kisebb sérüléssel bajlódó David Beckham ott lesz a kezdőcsapatban, John Terry pedig a Manchester City játékosát, Micah Richardsot kapja társul a védelem tengelyében.

A csatárok közül hiányzik majd Andy Johnson, aki már vissza is tért klubjához, az Evertonhoz, helyettese minden bizonnyal Michael Owen lesz a kezdőcsapatban.

A németek utoljára 2000. októberében vendégeskedtek a (még a régi) Wembleyben, akkor Dietmar Hamann góljával 1-0-ra diadalmaskodtak világbajnoki selejtezőn.

A várható kezdőcsapatok:
Anglia: Robinson - Richards, R. Ferdinand, Terry, A. Cole - Carrick - Lampard - Beckham, J. Cole - Owen, Smith (Wright-Phillips)
Németország: Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Hilbert, Rolfes, B. Schneider, Hitzlsperger - Odonkor, Kuranyi

Forrás: EPA

Hárman a német keretből: Kevin Kuranyi, Stefan Kiessling, Simon Rolfes

A szerdai barátságos mérkőzések:
Japán - Kamerun, Oita 1.30
Ukrajna - Üzbegisztán, Kijev 17.00
Lettország - Moldova, Riga 17.45
Fehéroroszország - Izrael, Minszk 19.00
Norvégia - Argentína, Oslo 19.00
Dánia - Írország, Aarhaus 20.00
Románia - Törökország, Bukarest 20.00
Macedónia - Nigéria, Szkopje 20.00
Luxemburg - Grúzia, Luxemburg 20.00
Izland - Kanada, Reykjavík 20.05
Ausztria - Csehország, Bécs 20.30
Svédország - Egyesült Államok, Göteborg 20.30
Svájc - Hollandia, Genf 20.30
Bosznia-Hercegovina - Horvátország, Szarajevó 20.30
Görögország - Spanyolország, Szaloniki 20.30
Albánia - Málta, Tirana 20.45
MAGYARORSZÁG - OLASZORSZÁG, PUSKÁS FERENC-STADION 20.50
Bulgária - Wales, Burgasz 21.00
Anglia - Németország, London 21.00
Skócia - Dél-afrikai Köztársaság, Aberdeen 21.00
Szlovákia - Franciaország, Pozsony 21.00