Vágólapra másolva!
Bernd Schuster, a spanyol futball friss bajnokcsapatával hírbe hozott német szakember kijelentette, hogy nem írt alá szerződést a Real Madriddal.

A szombaton a Sevillával a Király-kupáért döntőző, a bajnokságban kilencedikként végzett Getafe vezetőedzője jó ideje szerepel a sportsajtóban úgy, hogy ő követi a királyi gárdánál a tréneri poszton Fabio Capellót, akit állítólag azzal együtt sem tartanak meg, hogy bajnokságot nyert Raúlékkal. Schuster a "helycserét" igyekezett cáfolni televíziós nyilatkozatban, leszögezve, hogy nincs megállapodása a madridi klubbal.

"Franz Beckenbauer megnevezett ugyan, de közvetlenül nem kaptam szerződésajánlatot a Bayern Münchentől. A Barcelona soha semmilyen ajánlatot nem tett, a Valencia volt sportigazgatója, Amedeo Carboni viszont sokszor hívott a csapatához. A Real Madriddal nincs aláírt szerződésem" - jelentette ki az interjúban a német szakember.

Ezzel együtt Schuster igen bennfentesen formált véleményt a bajnokcsapatról, annak játékosairól. A csapatkapitány Raúlról például azt mondta, hogy ékként, előretolt csatárként az igazi, nem pedig hátravont szerepkörben, és hogy amilyen pozícióban játszatták, az nem kedvezett neki. Az Egyesült Államokba távozó David Beckhamről úgy fogalmazott, hogy három évig futballozott a Realban ugyanazon a nívón, s tapasztalatait tekintve az angol futballista "halálra fogja unni magát Los Angelesben". "De hát ő akarta ezt, ...meg a felesége" - tette hozzá tréfás hangot megütve.

Schuster a tévéinterjúban értésre adta ugyanakkor, hogy a Real Madridnál számára most sokkal fontosabb a hétvége és saját csapata, mivel hogy a Getafe szombaton - a Real stadionjában - a spanyol kupáért küzd meg az UEFA-kupa-győztes, a bajnokságban bronzérmes FC Sevillával. "Ha megnyernénk a Király-kupát, az lenne az én első nagy edzői sikerem " - mondta.