Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Bolton Wandererstől nyolc év után áprilisban távozó trénernek, Sam Allardyce-nak nem sokáig kellett nélkülöznie a Reebok-stadion légkörét: a nemrég a Newcastle szakmai irányítását átvevő tréner új csapatával éppen a régi otthonában kezdi meg majd szereplését a következő szezon első fordulójában.

Megtartották a Premier League 2007-2008-as szezonjának sorsolását, ami igazi csúcsrangadót nem, ellenben számos pikáns mérkőzést hoz majd.

Az évek óta vegetáló Newcastle Boltonba, mostani mestere, Sam Allardyce előző csapatához látogat majd. Ismerve a boltoni szurkolókat, a Szarkákénál lényegesen kisebb költségvetésből gazdálkodó Wanderersből komoly csapatot formáló Big Samnek nem kell attól tartania, hogy ellenségesen fogadják majd előző állomáshelyén.

A bajnok Manchester United az előző idény meglepetéscsapatát, a Readinget fogadja, a Chelsea pedig az élvonalba egy év szünet után visszakerült Birmingham Cityt látja vendégül. Az Arsenal londoni derbivel kezd majd hazai pályán a Fulham ellen, a végre a közvetlen élmezőnybe vágyó Aston Villa pedig a Liverpoolt látja vendégül.

A Premier League augusztus 11-i első fordulójának további párosítása:
Derby County - Portsmouth
Everton - Wigan
Middlesbrough - Blackburn
Sunderland - Tottenham
West Ham United - Manchester City