Vágólapra másolva!
Helyi sajtóértesülések szerint Robinho pályára léphet a Real Madrid színeiben vasárnap a spanyol futballbajnokság első helyéről határozó zárófordulóban.

A brazil kiválóság szereplése azért vált kérdőjelessé, mert hazájának szövetsége (CBF) sürgősen hazarendelte a június 26-án kezdődő Copa Americára készülő válogatott edzőtáborába, ő azonban halasztást kért, hogy ott lehessen a Real Madrid - győzelem esetén bajnoki címet jelentő - szezonzáróján a Mallorca ellen.

A királyi gárda és a CBF közötti huzavonának vetett most véget a nemzetközi szövetség (FIFA) azzal, hogy engedélyezte: a csatár a Real rendelkezésére állhat vasárnap.

Robinho már napokkal ezelőtt szerette volna lezárni a vitát hazája vezérkarával, hangoztatva, hogy mindenképpen játszani akar a nemzeti együttesben a Copa Americán, de előtte a Real idényzáró mérkőzésén is, hogy spanyol bajnokként vehessen részt a dél-amerikai válogatottak bajnokságán. A brazil szövetség viszont már a Copa-nyitány előtt két héttel a válogatott edzőtáborában akarta látni a támadót.