Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A fontosabb európai bajnokságok közül már csak a spanyol pontvadászat tart, igaz, a Primera Divisiónban a hét végén elképesztően izgalmasan alakultak az események - ennek ellenére nem csak innen válogattunk e heti álomcsapatunkba, hanem a válogatott mérkőzéseken és a Libertadores-kupatalálkozón pályára lépett labdarúgók közül is.

Kapus:

Gevorg Kaszparov (Örményország): A hétközi Eb-selejtezők legnagyobb meglepetését az örmények okozták azzal, hogy hazai pályán 1-0-ra legyőzték a csoport élén álló lengyel gárdát. A vendégeknek több helyzetük is volt a találkozón, de a hazai kapus több bravúros védést is bemutatott - pedig ilyen névvel akár sakkozónak is mehetett volna...

Hátvédek:

Cosmin Contra (román, Getafe CF): Keleti szomszédaink az Eb-selejtezők során Szlovéniát fogadták, és viszonylag sima győzelmet arattak. Akárcsak a szlovéniai találkozón, most is az egyik védő szerezte a románok egyik gólját: a jobbhátvéd Contra volt eredményes, aki a hét végi bajnokin a Gimnástic Tarragona ellen is jól játszott - igaz, sérülés miatt a második félidő elején le kellett cserélni.

Miguel Flano (spanyol, CA Osasuna): A pamplonaiak számára a Real Betis elleni bajnokinak nem volt tétje, de ennek ellenére a csapat nem lazsálta el a találkozót, sőt: gólzáporos győzelmet aratott a végére teljesen leeresztett sevillaiak ellen. Az első gólt a középhátvéd Miguel Flano szerezte, aki végig hibátlanul futballozott.

Olof Mellberg (Svédország): A skandináv gárda a dánok elleni, botrányosan véget ért találkozó után Izlandot fogadta, és meglepően sima győzelmet aratott, a végeredmény 5-0 lett a hazaiak számára. A svéd csapatból szinte mindenki átlagon felüli teljesítményt nyújtott, és ez igaz a középhátvédre, Mellbergre is, aki még gólt is szerzett.

Marcell Jansen (Németország): A Nationalelf magabiztosan menetel az Európa-bajnoki selejtezők során, hiszen a germánok eddig csak egyszer veszítettek pontot, és a szlovákok ellen is megszerezték a győzelmet. A balhátvéd posztján szereplő Jansen egy gólpasszal bizonyította, hogy a Bayern Münchennek megérte őt leigazolni.

Középpályások:

Fabio Quagliarella (Olaszország): A squadra azzurra mestere, Roberto Donadoni némi meglepetésre a kezdő tizenegybe jelölte a Sampdoria jobbszélsőjét a litvánok elleni Eb-selejtezőn, de a húzás maximálisan bejött, hiszen a meccs hőse Quagliarella volt. A játékos két bombagólt szerzett, bebiztosítva a győzelmet csapatának.

Juan Román Riquelme (argentin, Boca Juniors): A Libertadores-kupa elődöntőjében a Bocának kétgólos hátrányt kellett ledolgoznia a Cúcuta Deportivo ellen, és az argentin együttes Riquelme vezérletével végre is hajtotta ezt a feladatot. A játékmester egy szabadrúgást értékesített, ezen kívül adott egy gólpasszt is.

Mehmet Aurélio (Törökország): A félholdasok Brazília ellen játszottak barátságos mérkőzést Dortmundban, és az összecsapás nem hozott valami magas színvonalat. A törökök brazil származású középpályása, Mehmet Aurélio tökéletesen kikapcsolta a játékból a dél-amerikaiak játékmesterét, Diegót, majd Kaká becserélése után az AC Milan klasszisával is megbirkózott.

Dennis Romemdahl (Dánia): A dánoknak mindenképpen győzniük kellett a lettországi Eb-selejtezőn, hogy megőrizzék esélyüket a továbbjutásra, és ennek érdekében Morten Olsen rendkívül támadó szellemű csapatot küldött pályára. A nyerő embernek végül a balszélső, Rommedahl bizonyult, aki az első félidőben kétszer is eredményes volt.

Csatárok:

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalánok fiatal támadója a múlt héten két meccsen négy gólt is szerzett, de szinte mindenki csak az egyikről beszélt, amit az RCD Espanyol ellen kézzel juttatott a kapuba. Emellett azonban még egyszer betalált ugyanezen a találkozón, és a hét közben a válogatott színeiben is eredményes volt kétszer Algéria ellen.

Nézze meg Messi kézzel szerzett gólját!

Raúl Tamudo (spanyol, RCD Espanyol): A barcelonai városi rangadón nem csak Messinek sikerült dupláznia, hiszen az Espanyol támadója, Tamudo is kétszer volt eredményes. A csatár ezzel valósággal kirántotta az aranyérmet a Barcelona kezéből - nem mellékesen pedig 14-re növelte góljai számát, és így ez már sorozatban a nyolcadik idénye, amelyben legalább tízszer volt eredményes.

Mindent egy helyen az Eb-ről