Vágólapra másolva!
Nem tud magyarázatot adni tettére Christian Poulsen, a dán labdarúgó-válogatott középpályása, aki megütött egy svéd játékost.

"Nem értem, mi történt velem, nem is tudom pontosan felidézni az eseményeket" - mondta Poulsen egy televíziós interjúban. "Borzasztóan sajnálom, hogy így alakultak a dolgok. Azt viszont elfogadhatatlannak tartom, hogy egyes médiumok bűnözőnek állítanak be, és azt sem értem, miért indult ellenem rendőrségi vizsgálat. Úgy kezelnek, mint egy bűnözőt, mintha a futball történetében én lennék az első, aki megütötte az ellenfelét."


Poulsen a dán-svéd Eb-selejtező 89. percében, 3-3-as állásnál azért kapott piros lapot, mert a tizenhatoson belül megütötte az ellenfél egyik játékosát. Herbert Fandel játékvezető kiállította a futballistát és tizenegyest ítélt a svédek javára.

Egy dán drukker ezt nem tudta elviselni, berohant a pályára és rátámadt a játékvezetőre, akit a hazai játékosok védtek meg. A rendbontó "csak" egyszer tudta nyakon vágni a bírót. Fandel azonnal lefújta a meccset. Az esettel az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága foglalkozik.